Du vet alla de där åren du tillbringade med att längta efter fler Vampire: The Masquerade-spel? De är förbi. I mars utannonserade Pardadox det Hardsuit Labs-utvecklade Bloodlines 2 med release i början av 2020. Big Bad Wolf (The Council) bekräftade härnäst ett "narrativt rollspel" som vi inte ska få se förrän om "åtminstone två år". Redan i höst får vi emellertid ett spel.

Draw Distance bekräftar Vampire: The Masquerade – Coteries of New York med release under fjärde kvartalet till pc och Switch. Som titeln hyfsat tydligt antyder tas vi till natten i staden som aldrig sover, och där rasar en konflikt mellan två vampyr-fraktioner; Camarilla och Anarchs.

Teasern undertill säger inte mycket, men det ska röra sig om ett singleplayer-spel, med fokus på den "narrativa upplevelsen". Det finns dessutom en färsk Steamsida där man kan grotta ner sig i fler detaljer. Beslut och att leva med konsekvenserna av dessa är en viktig del, med förgrenande dialoger, relationsbyggande och olika slut. Låter potentiellt som en Telltale-lik upplevelse? Japp:

Think interactive story meets choices-that-matter; dark, atmospheric, emotional narration meets Telltale-like way of creating morally challenging dilemmas, answers to which are entirely up to the players, allowing them to reach one of a variety of possible endings.