Releasedetaljer och speluppställning (Baldur's Gate III...?).

Det tisslas och tasslas om Baldur's Gate III från Divinity-studion Larian, och igår skrev vi att spelet ryktas visas upp på ett då icke bekräftat Google Stadia-event nu på torsdag. Well, andra delen av det där ryktet stämmer. Google kommer att visa upp Stadia på torsdag, 18:00 svensk tid.

Prislapp, releasedetaljer och spelavslöjanden (!) kommer att dryftas i premiäravsnittet av Stadia Connect (tänk Nintendo Direct). Du ser showen på Youtube och undertecknad kommer precis som ni sitta på nålar, och jag lovar att rapportera om det hetaste från streamen. Spel som redan har demonstrerats (och bekräftats) är Doom Eternal och Assassin's Creed Odyssey.

Och även om Baldur's Gate III inte avslöjas där och då väntar ju E3 alldeles runt hörnet...

Skicka en rättelse
Om vi levt i en värld där vi inte hade plats hemma för PC/konsol hade deras tjänst varit relevant. Det enda de erbjuder är i stort sett mera lagg! :) 05/06 Absolut smart val att arbeta runt latency för sina egna titlar, latency kommer alltid existera för streaming så det är ett bra sätt att göra upplevelsen så bra som möjligt. Värsta scenariot hade ju varit ett reflex-baserat fps, det absolut bästa scenari... 05/06 Frågan är om man vill kalla det maskera eller bara smart aktivt val. Den här lösningen känns ju givetvis inte optimal för multi-player/fps. Time will tell! 04/06 Självklart så väljer de ett spel som maskerar så mycket av latensen som möjligt. Om Google kände sig trygga i att latenserna inte kommer bli något problem så hade de nog valt ett mycket snabbare spel som huvuddragare. Men vi får väl se vad det blir på... 04/06 Civ och baldurs gate, gamla goda pc-spel gör sig nog perfekt på stadia. Behövs inte direkt någon precision. Bara dra en ruta eller klicka lite var som. 04/06 Om något så skulle ett baldurs gate 3 vara otroligt spelbart även med ~150ms input latency, så ganska bra potentiellt spel för stadia. 04/06 Stadia gör mig glad mest för att fler utvecklare måste börja arbeta med Vulkan, vilket är den officiella grafiska API:n som används för den plattformen. Jag vill se en framtid där jag kan spela min spel, officiellt, på Linux (ja, jag vet, proton osv.... 04/06 https://media.tenor.co/images/54451401d52c0dd2fe9ee5752857d53c/tenor.gif Kommer 100% kika på detta. 04/06 Jag måste erkänna att jag tycker Stadia är ruskigt spännande. Det känns som en glimt av framtiden. 04/06 https://media1.tenor.com/images/b0ccb52bbb552f642a14e203bc2660cd/tenor.gif?itemid=9751403 Skall bli kul och se vad de kan komma med 04/06