Exempel på Rainbow Six Sieges uthållighet: förra våren sattes ett nytt spelarrekord, två år efter releasen. Slår du upp games as service i lexikonet ska du inte bli förvånad om du hittar en bild av Siege. Därför är brand directorn Alexandre Remys ord till Daily Star inte så märkvärdiga:

We don’t want a sequel whatsoever.

Ord och inga visor. En ny konsolgeneration för både Playstation och Xbox skymtar dock vid horisonten, och Remy vill "i den bästa av världar" se spelare från alla plattformar och generationer spela tillsammans. Han avslöjar att dialoger förs med både Sony och Microsoft för att säkerställa att skiftet till en ny generation ska ske så smidigt som möjligt.

Ubisoft undersöker hur spelare på bästa (och billigast) möjliga vis ska kunna flytta från PS4 och XB1 till nästa generation. Det återstår dock att se hur man löser detta. Klart är i alla fall att Rainbow Six Siege är ett av spelen som Ubi kommer ta med till E3. På måndag klockan 22 ser du Ubis E3-show, och vi snackar upp föreställningen redan från klockan 21.