Anthem blev knappast vad Bioware, EA eller köparna hade hoppats på. Och de sistnämnda har inte blivit gladare av den senaste tidens tystnad från utvecklarna. Men förra veckan visade man äntligen lite detaljer Cataclysm, det publika eventet som under ett antal veckor lägger till nya saker att göra och loota. Och i går lanserades en testversion.

Den är tillgänglig på de publika testservrarna (PTS) för alla som äger spelet eller har en aktiv prenumeration på premium-versionen av Origin Access. Det är bara pc som gäller för testningen, inte PS4 eller Xbox One.

Bioware skriver att testningen används för att justera Cataclysm efter den feedback man får in. Det låter som att testningen kan komma att pågå ett tag, även om det inte sägs något om när den skarpa versionen kan tänkas vara redo. Man har också en del gamla problem kvar att fixa.

EA verkar överhuvudtaget inte visa något från Anthem under sina livestreams bredvid E3-mässan. Det stora numret där blir Star Wars Jedi: Fallen Order. EA Play, som eventet kallas, börjar klockan 18:15 nu på lördag, och Jedi: Fallen Order tar plats i rampljuset klockan halv sju. Inte missa!