Vill inte köra spelet med "utdaterad hårdvara".

Rykteskarusellen inför E3:s hetaste presskonferens, Microsofts Xbox-show, är i full gång. Igår rapporterade vi om tunga Fable 4-rykten och idag har turen kommit till Halo Infinite.

Det är renommerade Xbox-källan Brad Sams på Thurrott som står för det här tisslet och tasslet, men även om han har haft rätt förut så är en mild dos skepticism förstås på sin plats. Enligt Sams kommer Microsoft vara måna om att visa upp Halo Infinite (även om Gears 5 möjligen får ännu mer plats i strålkastarljuset), och man kommer att göra det på pc via en Xbox One-kontroll.

For Halo Infinite, this will be the first real showing of the next generation game. Microsoft will be running the demos from a pc with an Xbox controller as they don’t want the first impression of the new game to be running on the now dated Xbox One hardware.

Och det låter ju som en fullständigt logisk grej att göra (Infinite släpps till Xbox och pc). Sams nämner också de nya konsolerna och att de kommer visas men att närvaron förmodligen inte blir särskilt konkret då man inte spikat all hårdvara. Nästa Xbox-generation ska ändå ligga något år bort. Med detta i åtanke är det än mer logiskt att Halo Infinite demonstreras på en pc.

Detta har Sams kommit fram till efter att ha talat med både "branschveteraner" och "insider-källor" hos Xbox. På söndag klockan 22:00 får vi alltså facit, men Jocke och Gurra börjar uppsnacket redan en timme innan. Inte missa!

Skicka en rättelse
Det jag säger att man kodar och skapar resurser etc. på PC sen hur systemen emuleras är ju en annan sak 10/06 Var kan man läsa om detta? 07/06 Nej, det är inte så det fungerar. Sen säger du "Precis som att folk inte sitter och utvecklar appar på telefoner" vilket är ett motargument mot dig själv... Då skulle väl alla appar släppas på pc också? 06/06 Days gone vart visat på pc exempelvis. jättemånga som kör tidiga stadier på pc. inget fel med det problemet är dock att många inte säger det och blå ljuger om det. visar en prestanda med x polygoner och detaljer som en consol skulle bara kunna drömma... 06/06 Då skulle alla spel släppas till PC. Vilket de inte görs. Precis som att folk inte sitter och utvecklar appar på telefoner 06/06 Man använder sig väl av så kallade "dev-kits" som är konsol-hårdvara men som har en del extra kraft för att kunna köra en del parallella processer samtidigt som spelkoden? I tidiga skeden innan den färdiga hårdvaran är klar till en ny konsol så kan "dev... 05/06 Jo, för att det är enklare att köra en debug version på en pc och skruva ner inställningarna till konsol nivå. Ingen mening att bemöda sig pusha ut en build till konsolen, onödigt arbete. 05/06 Skillnaden är att du "tror" Många spel spelas på pc, för man sitter inte på ett ps4 och utvecklar ett spel. 05/06 Microsoft har inte spikat hårdvaran än i Scarlet. AMD börjar leverera dem chipen snart. 05/06 Nja, nog tror jag väl att de flesta konsolspel som visas upp faktiskt visas på konsolhårdvara. Det senaste exemplet där det uppenbarligen ljögs var väl på MS E3 för två år sedan där Anthem påstods köras i "real time" på en One X. 05/06