Rykteskarusellen inför E3:s hetaste presskonferens, Microsofts Xbox-show, är i full gång. Igår rapporterade vi om tunga Fable 4-rykten och idag har turen kommit till Halo Infinite.

Det är renommerade Xbox-källan Brad Sams på Thurrott som står för det här tisslet och tasslet, men även om han har haft rätt förut så är en mild dos skepticism förstås på sin plats. Enligt Sams kommer Microsoft vara måna om att visa upp Halo Infinite (även om Gears 5 möjligen får ännu mer plats i strålkastarljuset), och man kommer att göra det på pc via en Xbox One-kontroll.

For Halo Infinite, this will be the first real showing of the next generation game. Microsoft will be running the demos from a pc with an Xbox controller as they don’t want the first impression of the new game to be running on the now dated Xbox One hardware.

Och det låter ju som en fullständigt logisk grej att göra (Infinite släpps till Xbox och pc). Sams nämner också de nya konsolerna och att de kommer visas men att närvaron förmodligen inte blir särskilt konkret då man inte spikat all hårdvara. Nästa Xbox-generation ska ändå ligga något år bort. Med detta i åtanke är det än mer logiskt att Halo Infinite demonstreras på en pc.

Detta har Sams kommit fram till efter att ha talat med både "branschveteraner" och "insider-källor" hos Xbox. På söndag klockan 22:00 får vi alltså facit, men Jocke och Gurra börjar uppsnacket redan en timme innan. Inte missa!