Dessutom: raids skräddarsydda för co-op-spelande.

Alldeles nyss hölls en Nintendo Direct (du ser den i sin helhet undertill) där vi fick gott om nya detaljer gällande Pokémon Sword och Shield. Den 15 november släpps duospelet och då skrivs också historia, då detta är första gången ett "core-Pokémon" släpps till en stationär konsol.

(Och bärbar men, äh, ni fattar ju grejen med Switch vid det här laget.)

En av de stora nyheterna är "max raid battles" som låter dig och dina pokékompisar slå er ihop för att kämpa mot kraftfulla pokémons för att ha chansen att fånga sällsynta diton. Nya regionen Galar baseras på Storbritannien så smaken på den nya pokémonparadaden är lite brittisk, med bland andra Wooloo som är ett fluffigt får. 15 november är det alltså releasedags.

Och för mycket mer pokégott rekommenderas att se hela Nintendo Direct-streamen här:

Skicka en rättelse
@1337Figaro: Okej, jag tror att jag förstår. Det du beskriver med att det kräver mer strategi, det är nog mer det som gör att jag känner mer avsmak från spelen. Är nog inte så strategisk i spel. Brukar oftast fastna mer för storyn i spelen. Mina favorit... 07/06 @ZeldasCastle: Vad jag menar med att det är gjort för en yngre publik är främst att Pokémon spelen är i sin grund väldigt simpla. Det betyder dock inte att dem inte är roliga för äldre personer. Det kanske är fel att döma ett spel som gjort för yngre... 06/06 Gjort för en yngre publik, en match att lära sig, mycket bättre... Nu känner jag mig gammal igen, dags för farbror Emuell att hämta käppen och min gamla hedliga GameBoy med de första generationerna Pokémon :p 06/06 Det är inte svårt alls att komma in dessa mechanics och enligt mig blir spelen extremt mycket bättre i competative pga dem. Z-moves är bara ett item som gör att en pokemon får ett femte move som endast kan användas en gång per match. Tex har du ett wate... 06/06 Jag håller med. Det blir lite för mycket för mig att hålla reda på. Tyckte det blev jobbigt innan när det blev lite för många olika Pokémon att hålla reda på, men med de nya super krafterna så har jag noll koll nu för tiden. Det är bara kul att se hur... 06/06 Dynamaxing 06/06 Irriterar mig bara på dessa nya superkrafter som dyker upp, mega-evolutions, z-moves och nu den här nya.. 06/06 Ja, Nintendo Switch är ju det närmaste bärbara man kan komma efter Nintendo 3DS, så ska man vara petiga så skriver alla spel historia som kommer till Nintendo Switch. Första gången de kommer till en hybrid ;) 05/06 Äntligen, jag har väntat på ett mainspel till den stationära länge nog. Ska bli kul, har ju inte spelat pokemon sedan tror det var Ruby/Sapphire och sett lite av Diamond/Pearl. 05/06 Ser fram emot det! Kul att spela ett mainline Pokemon till switch! Wild Area ser tuff ut! 05/06