Pro-medlemskap kostar 99 kronor i månaden, gratis bastjänst kommer under 2020.

Stadia lanseras 19 november, men för att kunna vara med från start krävs Founder's Edition som kostar 1 399 kronor (inklusive frakt). Den kommer med tre månaders Pro-medlemskap, en Chromecast Ultra, Stadia-kontroll (749 kronor separat) och Destiny 2, med nya Shadowkeep.

Stadia är, enkelt uttryckt, en molnbaserade spelplattform som låter dig spela på olika skärmar. Stadia Pro-prenumerationen kostar 99 kronor i månaden och ger dig upplösningar på upp till 4K och spelande i 60 fps. Den kommer ge dig "regelbundna" spel utan extra kostnad, och först ut är Destiny 2: The Collection. Under 2020 kommer också Stadia Bas, som bara sträcker sig till 1080p (men ändock 60 fps). Mer hittar du på officiella sajten.

Där hittar du bland annat vad din uppkoppling har för Stadia-potential.

Bland spelen hittar vi Assassin's Creed Odyssey, Doom, Doom Eternal, Tomb Raider-trilogin, Final Fantasy XV, Darksiders Genesis, Metro Exodus, The Division 2, Gylt, Ghost Recon Breakout, The Division 2 – och inte minst Baldur's Gate III som vi alltså redan har nämnt. Några trailers på det?

Jag utgår från att du vet allt om allt du kommenterar om. 08/11 Jag är heller inte så där jätte påläst men det som jag har fått uppfattningen av är att det kostar om man vill streama i 4K men annars är det gratis. Man kan köpa spel där men istället för att spelen installeras på datorn så ligger spelen på ens konto... 08/11 varför kommenterar du negativt om tjänsten om du inte ens läst på om den? 08/11 Kostnaden är för deras Pro-abonnemang som erbjuder streaming i upp till 4k. Gratisvarianten är upp till 1080p vilket för mig är tillräckligt då jag inte äger en 4k skärm. 08/11 Så när du slutar betala månadskostnaden, så har du fortfarande tillgång till dina spel? Varför har de ens en prenumerationskostnad då? 08/11 Va? Du kan sluta betala och spela spelen i 1080p. Sluta hitta på. Ingen skillnad i ägandeskap för stadia som Steam m.fl. Allt ägande ligger i en databas. Läs på istället för att gissa. 07/11 @Ero: Fast på Stadia äger du inget. Kalla mig gammalmodig, men jag köper mina spel. Stadia låser du dig till Google. Spel jag köper köper jag på den billigaste launchern, så länge det inte är EGS, den undviker jag helt. Så nej, inte bara på Steam. Jag... 07/11 Jag tjänar bra. Men barnen har sålt jultidningar och på så sätt tjänat ihop sina egna grejor... Typ. Ett antal tusen har jag slantat upp genom åren. Var ju inte igår vanliga xbox one släpptes. Och det går inte att INTE låsa upp/in sig på något. Gissar... 07/11 Dessutom är det ju bara om du måste ha 4K som du behöver betala 99 kr/mån. Annars kan du vänta lite och köra Stadia Bas helt gratis i 1080p. 07/11 Kan kan jag säkert... Men som småbarnsförälder med vissa hälsoproblem i familjen så är ekonomin okej men ganska snäv. Ekonomi är ju hushållandet med begränsade resurser. Och helt ärligt så hinner jag inte spela nog för att motivera en fläskig burk,ens... 06/11
Skicka en rättelse