Pro-medlemskap kostar 99 kronor i månaden, gratis bastjänst kommer under 2020.

Nyss avslutade Stadia Connect, som ska bli en serie streams (i stil med Nintendo Direct) där Google presenterar nyheter om Stadia. Första avsnittet inleddes med stil – a.k.a. Baldur's Gate III – och därefter fick vi (ungefärlig) release, prislappar och en parad av spel till Stadia.

Stadia lanseras i november, men för att kunna vara med från start krävs Founder's Edition som kostar 1 399 kronor (inklusive frakt). Den kommer med tre månaders Pro-medlemskap, en Chromecast Ultra, Stadia-kontroll (749 kronor separat) och Destiny 2, med nya Shadowkeep.

Stadia är, enkelt uttryckt, en molnbaserade spelplattform som låter dig spela på olika skärmar. Stadia Pro-prenumerationen kostar 99 kronor i månaden och ger dig upplösningar på upp till 4K och spelande i 60 fps. Den kommer ge dig "regelbundna" spel utan extra kostnad, och först ut är Destiny 2: The Collection. Under 2020 kommer också Stadia Bas, som bara sträcker sig till 1080p (men ändock 60 fps). Mer hittar du på officiella sajten.

Där hittar du bland annat vad din uppkoppling har för Stadia-potential.

Bland spelen hittar vi Assassin's Creed Odyssey, Doom, Doom Eternal, Tomb Raider-trilogin, Final Fantasy XV, Darksiders Genesis, Metro Exodus, The Division 2, Gylt, Ghost Recon Breakout, The Division 2 – och inte minst Baldur's Gate III som vi alltså redan har nämnt. Några trailers på det?

Tycker fortfarande vi vet väldigt litet förutom de sedvanliga hype-siffrorna som inte säger mycket (4k ex), och själva tjänstens prestanda i sig går ju inte att kommentera utan att se hur det verkligen ter sig när det släpps. Däremot tycker jag det är... 07/06 Kommer bli pannkaka, eller flopp om man så vill. PS5 blir även nästa generation dominerande vad avser gaming på konsol. Sådeså! 07/06 Det är ju inte prisvärt för en vanlig spelare som redan äger en konsol eller en PC. Då är ju alla andra spela-så-mycket-du-vill-från-en-lista-av-spel-för-en-månadsavgift (som PlayStation Plus, Games with Gold, Origin Access med flera ) billigare och har... 07/06 Efter läst mer om detta, är det inte så billigt som jag trodde. Trodde först det skulle vara Netflix för spel. Men dumt att köpa spel och tjänsten stängs ner och inte ha möjlighet att spela sina köpta spel. Eller om något spel försvinner från tjänsten... 07/06 Jag bytte precis från att köra trådlöst till min dator till kablar. detta endast för att jag va så irriterad i R6:Siege. Gick från en ping på 30-50 till 10-15. Och det gör faktiskt stor skillnad i Siege. Min poäng är då att Stadia inte är någonting jag... 07/06 Detta är helt klart framtiden, inga svindyra grafikkort, datorer mm men frågan är ifall det blir enkelt (billigt) för alla spelutvecklare att släppa sina spel via Stadia? Men eftersom pro varianten kostar som ett Netflix konto lär de flesta som spelar... 07/06 Om man är en person som måste ha 4k över 1080 eller 720, eller måste ha HDR över icke HDR, hur ska man då orka med en latens på runt 100ms. Den realistiska prisskillnaden för de flesta blir kostnaden av en konsol, kanske 3000kr. 07/06 Lite surt att det inte finns en billigare Founders edition utan Chromecast ultra, har två redan... 07/06 En ny spelburk som garanterat klarar 60fps, 4k och HDR. 25 000 spänn med handkontroll och vettiga peripherals? Kollade Webhallen config snabbt. 25 000 ger dig Stadia i 21 år... Vi alla vet att en gaming-pc GÅR att köpa lite billigare och kommer att ge... 07/06 Nej det ska vara lite utvalda titlar som ingår i de 99kr. Ska mer ses som Xbox live gold eller playstation + där man får några få spel utöver tjänsten. Inte som gamepass där tjänsten är spelen. 07/06
Skicka en rättelse