Google Stadia släppte nyss rollspelsbomben vi väntat på i närmare 20 år.

Den kanske största E3-bomben av alla har exploderat, redan innan E3 har inletts. Under Google Stadia-streamen avslöjades Baldur's Gate III från Divinity: Original Sin-studion Larian – som ska ha tredubblat sin arbetsstyrka. Pc och Stadia är bekräftade format. I ett pressmeddelande får vi veta:

Baldur’s Gate III will push the boundaries of the RPG genre and offer a rich narrative with unparalleled player freedom, high-stakes decisions, unique companion characters and memorable combat. It is Larian Studios’ biggest production ever and will be playable together with friends or as a single-player adventure.

Förhoppningsvis är vi snart redo att återvända med mer konkret info. Men: "Herre Bhaal!"

Skicka en rättelse
Sven är ju bara för härlig. 07/06 https://www.youtube.com/watch?v=LI4v6hC_rjM 07/06 Tror det är lite language barrier problem där bara, det han menar är ju säkert att om du sitter och skapar din karaktär och kommer till listan över spells, så kommer du kunna snegla på din players handbook och se precis samma sak. Men ja, lite rörigt... 07/06 @RaXha: Ah, ja nu när det läggs fram så så skäms jag lite över mitt oförstånd, men jag tror också jag blev lurad av att de verkar vilja lyfta fram att man ska kunna se samma spells i handbooken. De borde väl lyfta fram att man kan se samma spells i spel... 07/06 Jag tolkar det som att du ska kunna ta din D&D players handbook och där är samma spells som de kommer ha i spelet. De menar alltså att de kommer att hålla sig så nära förlagan de kan. Lite rörigt skrivet. Försökt rätta till det här: "If you make a Mage,... 07/06 @eld: https://www.youtube.com/watch?v=ZP7vWiaxw7Y Den ger mig mer gåshud 07/06 Mitt i allt det glada så kommer jag sakna Michael Hoenig: https://www.youtube.com/watch?v=P_6DW3XUjRk 07/06 Har läst igenom översikter av reglerna nu och det låter som rimliga regler, även om det låter som att det är ganska få skills och features man kan hålla på med (jämfört med 3e). Då jag nämnde action points så var jag lite orolig för om det fanns regler... 07/06 Jo tack, jag älskar Divinity-serien. Men det är inte ett Original Sin med Forgotten Realms-kläder jag suktar efter. Min oro känns befogad då det uppenbarligen ska gå att spela på Stadia med handkontroll och att Original Sin inte känns som Baldur's Gate... 07/06 Kan ju säga som så att om det blir ens hälften så episkt som DOS2 så kommer detta vara sjukt bra. Definitivt köp! 06/06