Sony-chefen Jim Ryan bekräftar saker om PS5.

Playstation 5 är ännu inte officiellt avtäckt, men det är inget som stoppar spekulationer. Eller att Sony själva bekräftar dessa spekulationer.

Jim Ryan, mångårig chef för Playstation-avdelningen, bekräftar för Cnet ett par av den senaste tidens rykten om PS5-konsolen. Han klargör att den har stöd för att köra spel i 4K-upplösning i 120 Hz. Vilket inte ska tolkas som att alla PS5-spel kommer köras så, utan mer att möjligheten kommer finnas.

Ryan antyder också att spel, oklart hur många, ska gå att köra på både PS4 och PS5, "cross-generation play" som det kallas. Du ska kunna spela på PS4:an och sedan logga in med samma konto på PS5:an och fortsätta spela där.

Whether it's backwards compatibility or the possibility of cross-generational play, we'll be able to transition that community to next-gen. It won't be a binary choice about whether you have to be ether on PlayStation 4 or next-gen to continue your friendship.

Sony har tidigare sagt att Playstation 5 lanseras någon gång efter april 2020 – julhandeln samma år känns plausibelt. Man kommer inte medverka på E3-mässan som sparkar igång nu i helgen. Vilket lämnar fältet fritt för Microsoft som kanske, kanske tar tillfället i akt att avtäcka nästa Xbox.

Skicka en rättelse
Tack för ditt utförliga resonemang! Skulle du vilja utveckla ditt svar eller var det bara en textuell reaktion? :) 06/12 Men eh, va, nä? Nu blandar du äpplen med päron och igelkottar. Inget där stämmer. Åtminstonde inte i sig självt. 19/11 Om de höjjer den mer så blir det att köpa teknik i Danmark. 10/06 Nej för en telefon så handlar det om några kronor men avgiften ligger just nu på 120kr per kilo så en ps4 pro kommer upp i maxtaket på 320kr (400 med moms) och maxtaket kanske snart höjs till 440kr (550 med moms) och då med en höjning på kilopriset till... 08/06 Känns som att man kanske skall helt skall skippa PS4:an och satsa helt ut på en PS5:a när den kommer. 08/06 Ja, som med allt annat så kostar det att ligga på topp. Haha nej, inte ens i närheten... 08/06 Den första TV.n som kunnat köra 120Hz i 4k är LGs 2019 oled variant, den ligger på 35000kr+, Samsung har en men vet inte om den släppts än. Sen är det skillnad på vad panelen kan visa och vad du kan leverera Till TV.n. Idag finns det inget som kan lever... 08/06 Att det har stöd för det är inte samma sak som att det fungerar bra. Titta bara på dagens spel som utvecklas med handkontroll i 1:a hand, dom är långt ifrån optimala på t-bord och mus trots att spelen/konsolen "har stöd för det". Sedan är, som flera påp... 08/06 Mer kraftfull, mindre sofistikerad. De snyggaste spelen denna generationen är fortfarande exklusiva titlar på konsol. Detaljrikedomen styrs inte av maskiner råa beräkningar utan av människors artisteri med de förutsättningar man har. Ren beräkningskapac... 08/06 Observera att man inte nämner ren FPS eller vilka spel det handlar om. Om man ska driva ett spel i 120 FPS @ 4K så kommer priserna skjuta i höjden direkt eftersom det kräver mer kräm än vad AMDs APU:er generellt klarar av att leverera trots de fulknep... 08/06