Series 2 avtäckt – blir din för nätta 2 200 kronor.

Världens bästa gamepad ska bli ännu bättre. Microsoft har presenterat en ny version av Xbox Elite Wireless Controller, en gamepad känd för sina många inställningsmöjligheter och sitt höga pris.

Den nya versionen kallas Series 2 och innehåller följande nyheter:

  • Ställbart motstånd för tumspakarna

  • Trigger- och bumber-knapparna har gjorts om

  • Nytt heltäckande gummigrepp på basdelen

  • Fler och nya utbytbara komponenter

  • Tre custom-profiler (förra hade två)

  • Tre lägen för hur långt spel trigger-knapparna ska ha

  • Inbyggt laddbart batteri med upp till 40 timmars batteritid, enligt Microsofts uppgifter

  • Laddningsdocka

Det låter ju inte fel. Dessvärre avspeglas godsakerna också på prislappen – 179 dollar tar man för det lilla underverket. Med tullar, avgifter, kem-skatter och annat inbakat torde det bli omkring 2 000 svenska kronor. Som jämförelse får du en Xbox One S-konsol – inklusive Forza Horizon 4 – för under 2 000 kronor. Första Eliten kostar 1 500 kronor direkt från Microsoft.

Uppdatering: 2 199 kronor kostar det lilla underverket i Microsoft-butiken. Den släpps också i Sverige den 4 november 2019. (Tack för tips, @BooliBoo).

Skicka en rättelse
@k1ssk1ss Kloka ord. Vi får nog glömma Eliten till just Rocket League, såvida inte rigorösa tester (och inspektioner av interiör) påvisar en rejäl förbättring i kommande version. Märkligt dock att en standard X360-kontrollern pallar trycket i samma spel... 13/06 Jag anser det inte är helt rimligt det här fallet, om det är dom tre faktorerna man utgår ifrån. Bara för att en produkt är dyrare och tillhör ett premiumsegment så betyder inte det per automatik att det är en lika eller mer robust produkt än en billiga... 12/06 Jag är helt med @Ringo och @Leffe76 här. Vi har tidigare i trådar om Elite-kontrollern pratat om just den bedrövliga kvaliteten på interiören i den. Det handlar inte om handhavande, utan dålig kvalitet. Alla mina gick sönder på unika sätt, och jag hade... 12/06 Självklart kan användandet vara en orsak. Men det är just faktumet att det är den generella uppfattningen att det måste vara "skit bakom spakarna" som är lite frustrerande. :) Jag är överlag väldigt försiktig med min utrustning. Kontrollen har mellan... 11/06 Jag säger inte emot det faktum att Elite-kontrollen kan ha brister, om jag tolkar det som fabrikationsfel. Jag är egentligen rätt lite insatt i kontrollen, jag äger inte ens en Elite-kontroll och knappt mer än hållt i en. Boom, varsågod. Men, när du skr... 11/06 Det är knappast någon hemlighet att det varit många brister på dessa kontroller. Bara för att ni har haft tur med era betyder ju inte att resterande kontroller är lika felfria. Men det är ju ett vanligt antagande att bara för att man själv inte har uppl... 10/06 Nej. Efter tredje rrod med 360 bytte jag över till Playstation. Föredrar själv inbyggt batteri. Då slipper man ju dessutom behöva köpa extra tillbehör bara för att kunna ladda batterierna. Tror nog att du och några andra här i tråden får testa att läsa... 10/06 This. Om man har bytt 4 gånger indikerar det att problemet nog inte är själva handkontrollen, utan snarare hur man använder den. Får mig att minnas tillbaka på alla diskussioner gällande hörlurar. Du kan ha hur fina och kvalitetssäkrade lurar som helst,... 10/06 Håller i min 360 controller istället. Mycket bättre och kosta 99kr trådlös ^^ 10/06 Håller med om att funktionen med att kunna byta batterier är bättre än en inbyggd. Men menar du att du sedan XB360 kört med vanliga batterier? Det finns ju laddbara batteripack man kan köpa som laddas direkt i kontrollen när du ansluter USB kabeln :) 10/06