Vill skrämma skiten ur dig i förstapersonsvy.

En av 90-talets mest tongivande skräckfilmer blir snart spel igen. Namnet blir kort och gott Blair Witch, och det blir ett stycke skräck i förstapersonsvy. Upplägget känns igen: en ung pojke har försvunnit i skogen, och i rollen som kantstött polis ger du dig ut på jakt efter honom. Varpå saker händer. Vissa otrevliga.

Blair Witch utvecklas till pc och Xbox One av Blooper Team (Layers of Fear, Observer). Redan den 30 augusti släpps det. Hög tid att köpa upp dig på ett parti fukttätade underkläder.

Skicka en rättelse
Det som gjorde Blair Witch till en hit för mig var att jag inte visste ett skit om filmen. Fanns inga trailers ute, ingen reklam på tv och inget snack online. Det var bara en videofil på en ftp som det ryktades om var en amatördokumentär som hittats och... 10/06 Var ett par år sedan jag såg om Blair Witch, men tyckte fortfarande den höll ganska bra. Gillar den psykologiska biten att det är deras rädsla som står för det läskiga. Annars är Babadook det bästa jag sett på senare år. (I genren) 10/06 Skillnad på skräck och skräck. Alien är inte samma typ av skräckfilm som Exorcisten. Förstår du skillnaden? Fast skitsamma. Jag tycker inte renodlade skräckfilmer hör hemma på bio. Lägger man in element som kan förstärkas avsevärt med hjälp av en bioduk... 10/06 Såg den rätt nyligen och den har verkligen inte åldrats bra, så håller ej med att folks standard inte ändrats med tiden. Hur många tycker seriöst att motorsågsmassakern är något speciellt i jämförelse med dagens gore och tortureporn filmer? . Finns myck... 10/06 Alien är utan tvekan skräck, spelar ingen roll om det är sci-fi eller inte, varför skulle Fredag den trettonde eller Terror på Elm Street (Nightmare on Elm Street) vara mer skräck än vad Alien är? Bara för att det utspelar sig i rymden? Aliens däremot,... 10/06 @Tomas Helenius: Lustigt :) 10/06 Det var ett försök till lustifikation. 10/06 Kanske inte det absolut bästa exemplet va!? Det är en science fiction "horror" och lämpar sig därför bättre på bioduken än en traditionell skräckfilm. 10/06 Nah. Det går bort helt och hållet för mig oavsett situation. Skräck ska inte ses på bio om man nu inte kan säkra till 100% att man blir ensam. Fast även då försvinner inlevelsen lite troligtvis. Man kan ha date hemma och kolla skräckis om man nu tvungat... 10/06 Jag såg Alien hemma ensam i kanske 13-årsåldern. Då förstod jag grejen med bio. 10/06