Stilla suget efter nattens rumphuggna presentation.

"And... it's gone." Nattens demonstration av Gears 5 gjorde som seriens nya titel: höll det kort. Vi fick en filmisk sekvens från nya Escape, där tre co-op-kumpaner kämpar mot orimliga odds, och vi fick reda på att kampanjen blir störst någonsin. Däremot fick vi inte tillstymmelse till gameplay.

Nu kan vi lindra besvikelsen något då både IGN och Gamespot släppt gameplay från just Escape, som kan spelas både online och lokalt i splitscreen. Målet är att pressa sig framåt genom fiendeskockar, plantera och bomb, och ta sig därifrån. Allt medan klockan tickar.

Gears 5 släpps 10 september till Xbox One och pc, och då även till Steam. Horde gör också comeback, men det kultklassiska läget presenteras inte förrän under Gamescom i augusti.

Skicka en rättelse
Sen när började Gears med HP bar/DMG output? 10/06 Ja det ser ju minst sagt ut som Gears of War. Jag har aldrig varit något fan och Gears 5 ser inte ut att ändra på det. De tycks hålla sig till samma gamla hederliga gameplay-formel vilket säkert kommer uppskattas av gamla Gears-rävar. 10/06 Sjukt irriterande att lyssna på alla deras one-liners. Hoppas det går att välja bort. 10/06 Det har väl länge varit så att de enda som vill se gameplay är de potentiella spelarna och köparna. (Det är så absurt att det inte tycks få påverka) 10/06 Jo, det var väl lite som med en storfilm där man skruvade upp förväntningarna för högt helt enkelt! Kan ju också vara så att man valt att spara lite på krutet, eftersom Sony begick PR-mässigt seppuku genom sin frånvaro så kanske man väljer att flytta... 10/06 Ja, vilket är helt ok. Jag förväntade mig mer av just Gears men fick mycket annat som jag inte förväntat mig så det var nice. 2019 är trots allt i sluttampen på generationen. Vad det gäller AoE så tror jag att det är allmänt rörigt då de håller på och... 10/06 Well, vi tycker olika helt enkelt. Jag hade nog för stora förväntningar, även om den inte var dålig så var den långt under vad jag hade förväntat mig. Hmm, ja det är nog sant. Var det samma med AoE 4 kanske? Internet är det knappast, det står ju på offi... 10/06 Nja, hela konferensen håller jag inte med dig om. Gears 5 är nära release och borde definitivt ha visat mycket gameplay dock. Fable har bara varit i utveckling ett par år, studion är inte ens fulltalig än. Det var internet som drog upp Fable, inte Xbox.... 10/06 Det var ju talande för hela presentationen, tyvärr. Så här i efterhand undrar jag dels om Fable t ex fick stryka på foten i sista stund pga. tekniska problem, alternativt att man valt att skjuta på lanseringen av nya konsolen som gjorde att man väljer... 10/06 Den designer som tycker att fler spel borde ha health bars på fiender och damage numbers som flyger runt i luften borde ha bakläxa... 10/06