E3 2018 i repris?

Det kan dröja över två månader innan CD Projekt visar årets stora Cyberpunk 2077-demonstration för fler än de journalister som fått se den nu på E3. Det cirkulerar nämligen ett dokument som påstås ha läckt från CD Projekt, i vilket det står att man kommer släppa demon under Gamescom eller Pax East, två mässor som äger rum i augusti. Uppgifterna finns återgivna på bland annat Reddit.

Det är okänt om dokumentet är sant eller falskt, men likheterna med förra årets förfarande är slående. CD Projekt demade då nära en timme från Cyberpunk 2077 bakom lyckta dörrar på E3, men demon visades för allmänheten först på Gamescom två månader senare.

För dig som inte klarar pressen att kanske tvingas vänta två månader – Calle och Emil går igenom 45 minuter med Cyberpunk 2077.

I dokumentet står att man vill få ut så mycket som möjligt av det arbete man lagt på gameplay-demon. Släppte man den nu skulle en Gamescom-visning vara meninglös, och man skulle missa en chans att skruva upp förväntningarna på spelet. Vilket man gör för att få så många gamers som möjligt att upptäcka spelet, och det leder vidare till bättre försäljning och ökade resurser för framtida spel.

Åter: uppgifterna är obekräftade. Men om de visar sig stämma – vad tycker du om CD Projekts taktik för Cyberpunk 2077?

Skicka en rättelse
Läs, jag tror du förstår. https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/bzbm6d/cyberpunk_2077_secret_message/ 12/06 Jaa visst alla följer och är det nån som ifrågasätter så är denne dum som inte förstår... 12/06 Jag tror i princip alla förstår dem, utom du. Kämpa. 12/06 Sämsta jämförelse jag hört, isf skulle man på mässan ha en tv som har revolutionerande funktioner som endast fåtal personer på mässan får reda på och övriga världen får reda på dessa tre månader senare. Men även denna jämförelse håller inte riktigt. CDP... 12/06 Förutom det andra sagt så levererar cdproject, så dom får göra så ;) 12/06 Vad är det du inte förstår? De skriver ju klart och tydligt varför i sitt brev som låg gömt som ett easter egg, samt att det ju går att lista ut varför utan att tänka efter speciellt många sekunder. Har absolut inget med utgivaren CDPR att göra. Är du... 12/06 Är väl ingen som är förvånad att de vill köra hypemaskinen så hårt det bara går. 12/06 Exklusivt material för journalister är inget nytt, vi får ju ofta testa saker innan release för att sedan rapportera om dem. Det är ju vad E3 till stora delar handlar om. Givetvis görs det för att ge spelet uppmärksamhet - vi testar, sen skriver eller... 12/06 Jag vill inte vara den som är den men så länge jag kan minnas är closed previews inte direkt något nytt? 12/06 Förstår inte dealen med detta. Fjäska för spel reporters som får ta del före alla andra? Eftersom detta är älskbara CDProjectRed så kommer man undan, men tänk om typ EA skulle börja göra så här. 12/06