Det kan dröja över två månader innan CD Projekt visar årets stora Cyberpunk 2077-demonstration för fler än de journalister som fått se den nu på E3. Det cirkulerar nämligen ett dokument som påstås ha läckt från CD Projekt, i vilket det står att man kommer släppa demon under Gamescom eller Pax East, två mässor som äger rum i augusti. Uppgifterna finns återgivna på bland annat Reddit.

Det är okänt om dokumentet är sant eller falskt, men likheterna med förra årets förfarande är slående. CD Projekt demade då nära en timme från Cyberpunk 2077 bakom lyckta dörrar på E3, men demon visades för allmänheten först på Gamescom två månader senare.

För dig som inte klarar pressen att kanske tvingas vänta två månader – Calle och Emil går igenom 45 minuter med Cyberpunk 2077.

I dokumentet står att man vill få ut så mycket som möjligt av det arbete man lagt på gameplay-demon. Släppte man den nu skulle en Gamescom-visning vara meninglös, och man skulle missa en chans att skruva upp förväntningarna på spelet. Vilket man gör för att få så många gamers som möjligt att upptäcka spelet, och det leder vidare till bättre försäljning och ökade resurser för framtida spel.

Åter: uppgifterna är obekräftade. Men om de visar sig stämma – vad tycker du om CD Projekts taktik för Cyberpunk 2077?