Första delen släpps i mars 2020.

Efter flera tysta år har det sparkat igång rejält kring Final Fantasy VII Remake. Ny trailer och löften om "mer på E3" gav oss mycket riktigt mer på E3; trailers och releasedatum. 3 mars nästa år är det vi som återvänder till Midgar – men då bara i den första av flera delar.

Hur många det blir? Det säger sig inte ens Square Enix veta. Kotaku har spelat remaken (och menar att den är "utbyggd", jämfört med originalsjuan). Spelet vi får i mars nästa år avhandlar skeendena i Midgar, men enligt producenten Yoshinori Kitase vet man inte hur många spel resten av berättelsen kommer att delas upp i. Ett till? Två? Fler. Ingen aning, hävdar Kitase-san.

At that point we decided we were going to focus first game on Midgar and what happens in Midgar. Unfortunately we can’t say anything more about the future games, because we don’t know ourselves.

Skicka en rättelse
En del eller tio delar - det gör mig inget. Bara jag får Final Fantasy VII. Ju mer desto bättre. Läste en nyhet i går på en annan site att det inte kommer att ta så lång tid mellan varje del heller. 14/06 @Johlor: Det är visserligen sant; 98gb kan ju typ vara dialoginspelningar och 8k-texturer, men av vad intervjuer och testspelare sagt så verkar allting vara mer fleshed out. Dyker djupare i varje karaktär. Hoppas det är över 10 timmar i genomsnitt bara,... 14/06 Fast det har de ju aldrig sagt. Det var en läcka för en månad sen som sa att det skulle vara i 2 delar ifrån en människa som inte ens jobbar på SE. SE har aldrig utalat sig om det där, det du säger är fel. Det var en läcka. En snabb googling på det så... 14/06 Min hype försvann för typ 2 år sedan, allt jag ville ha var original FF7 i typ den grafik vi har sett, egentligen kunde det vara snyggare. Men det var tvungna att byta ut det klassiska stridssystemet till denna styggelse. Har inte gillat något FF sedan... 13/06 Fast vet vi det? Det är svårt att mäta hur "långt" spelet är på gigabyte och vi vet ju inte exakt hur mycket som faktiskt har lagts till från grundspelet förrän vi spelat det. Poängen är den att jag har svårt att säga om något är "bra jobbat" bara bedöm... 13/06 Kommer ändå vänta tills allt är släppt, även om det tar 10 år. Känns segt att behöva avbryta efter Midgar. 13/06 Kanske egentligen var meningen att del ett skulle bli längre men att de väljer släppa nu för att få in pengar och se intresset för spelet. Går det dåligt kanske de släpper originalet i 4k som fortsättning. 13/06 2 delar sa Square-Enix själva för mindre än en månad sedan. Att dom nu inte vet känns ju betryggande. 13/06 @Johlor: FF7R har ju dock inte tagit lång tid. Tvärtemot är det väldigt imponerande att de fått ihop såpass mycket på fyra år. Första releasen är ca två blurays enligt dem själva. Midgar-storyn är alltså 100gb. Väldigt bra jobbat av dem, samt värt 600... 13/06 @Arzei: FF7R görs i Unreal :) 13/06