Våra E3-resenärer snackar Wolfenstein-intryck.

Calle har tidigare spelat Wolfenstein Youngblood (förhandstitt!), och när nu även Emil testat spelet på E3 var det förstås passande att sammanstråla för en diskussion om spelets co-op-inslag.

En styrka som lyfts fram är samspelet mellan Blazkowicz-döttrarna, Jessica och Sophia, som är både "välspelat" och leder fram till dråpliga scener. Tvillingarna har ju vuxit upp i ett nazibefriat USA och även om de tränat för att dräpa nazister är det en sak att just träna, och en annan sak att ta det till praktisk handling; den ena kräks av nervositet, den andra asgarvar.

Att Youngblood skulle vara lysande i singleplayer tvivlar Emil och Calle på, men menar att detta är ett (just) lysande exempel på ett spel som lyfts till något mer tack vare co-op-inslaget.

Youngblood släpps 26 juli till pc, PS4, XB1 och Switch. Samma dag släpps Wolfenstein: Cyberpilot.

Skicka en rättelse
Läste uppdateringen om Youngblood mtx, att det är enbart skins. Hade hört att det gällde wep upgrades osv men det hade dom klargjort på Twitter att det inte är så. Då är det lugnt, får se hur mkt de tjänar på mtx i ett 2 player coop spel. 🤔 17/06 Det var först idag som jag fick informationen om att det blir ett co-op. Denna trailer är det enda jag har sett tidigare;https://www.youtube.com/watch?v=OIsFuxPs2IA 14/06 @Metroid: Det var tråkigt att du blivit besviken först nu eftersom det har angetts som ett co-op sedan dess utannonsering på E3 2018. 14/06 Min poäng är att ett single-player-spel är avsett för en spelare, annars är det ett co-op. Jag har inga problem med att ge oss alternativet att spela med en kompis, men jag vill ha möjligheten att spela ensam (utan barnpassning, aka AI). Annars blir det... 14/06 Om 99 % av alla singleplayer-spel är gjorda för en person, det kan det väl vara trevligt med spel där det finns möjlighet att spela tillsammans med en vän? 14/06 Men då spelar du ett single player-spel ensam och inte detta spelet som uppenbarligen inte är tänkt att vara ett traditionellt single player-spel!? 14/06 Jag vill spela single player-spel ensam. Vad är annars vitsen? 14/06 Inget fel med mtx sålänge det inte ger något övertag i pvp eller tvingar någon att köpa saker för en smidigare spelupplevelse som i PoE t ex. 14/06 Om ens vänner skaffar spelet vill säga. Hörde att det skulle vara microtrans i spelet? 14/06 Spela inte med dåliga spelare då? :) OnT: Låter bra! Allt, eller iaf det mesta, blir roligare med en vän eller två! 14/06