Om du hoppades på att få byta ut Johnny Silverhands mot Lady Gaga (eller fimpa honom helt) kanske du blir besviken. Vi har intervjuat studion bakom ett av de mest hypade spelen någonsin.

Det råder ingen tvekan om att Cyberpunk 2077 är ett av få spel som kan utmana Rockstar när det gäller hype inför en kommande release. Spelet har varit under utveckling sedan The Witcher 3 släpptes för fyra år sedan och nu har vi äntligen fått ett releasedatum.

Tidigare i veckan fick vi se en helt ny gameplay-demonstration bakom stängda dörrar och den lämnade oss imponerade men ändå lite oroliga för hur CD Projekt ska kunna leverera på denna enorma hype. Det var en av frågorna vi ställde Pawel Sasko, lead quest designer på studion, men vi pratade såklart också om Keanu Reeves inblandning. Om hur kända ansikten kan spräcka inlevelsen för folk och att Reeves är en nyckelkaraktär i spelet.

Många har spekulerat i att han ska vara en av tre "childhood heroes", ett val som demonstrerades i förra årets E3-demo (som senare släpptes i sin helhet i samband med Gamescom). Detta är dock borttaget från spelet och Johnny Silverhands (som Reeves karaktär heter) är en person som är djup integrerad i V:s berättelse.

Skicka en rättelse
Kul med kändisar i spel. GTA Vice city - Ray Liotta GTA SAN Andreas - Samuel Jackson Assassin’s Creed - Kristen Bell Mass Effect - Seth Green Vissa ser ut som dom och andra inte, men rösterna är ikoniska och detta är stora kändisar vi talar om. In med... 23/06 Sorry, mitt sista inlägg lät lite väl irriterat. Ber om ursäkt för det. 17/06 Vilka "ni"? Jag har alltid känt såhär. Och ja, problemet är att det är en person med i spelet som jag känner igen från andra sammanhang. Fram tills för nån vecka sedan så var det noll kändisar (för mig iaf) i Cyberpunk. Sen blev det en kändis plötsligt.... 17/06 Om 10 år kommer det vara minst lika inarbetat att se kändisar i spel. Då kommer det inte kännas konstigt längre för någon, för alla är vana vid det. Du får det att låta som det är något nytt fenomen. 3D-scanning och perfomance capture har använts otalig... 16/06 Jag har inte ändrat mig nånstans. Ja han scannas in, men de kan ju lika gärna scanna in vaktmästaren. Och varför skulle hollywood bry sig om att ändra alla skådisars utseende? Det skulle ju vara massa extrajobb i onödan, pengar i sjön. Eftersom det är... 16/06 Riktiga människor scannas in i spel. Det är alltså ingen som sitter och gör en model från ingenting med hjälp av ett gäng med bilder. Kom in i matchen. Det är liksom enklare för CDPR att scanna in Keanu, än vad det hade varit att skapa en helt unik kara... 16/06 Jag har redan skrivit min poäng, men jag tar den väl igen då det verkar vara svårt. Film: Tyvärr ser skådisar ut som de gör, och vill man inte lägga ner enorma resurser så får man finna sig i att samma människor är med i massor av olika sammanhang. Man... 16/06 Ehm, exakt! Blev lite fel där :). 16/06 Joel Kinnaman? :) 15/06 @Carl Johansson-Sundelius: Väldigt intressant! Jag tackar och bockar för detta tips! 15/06