Det råder ingen tvekan om att Cyberpunk 2077 är ett av få spel som kan utmana Rockstar när det gäller hype inför en kommande release. Spelet har varit under utveckling sedan The Witcher 3 släpptes för fyra år sedan och nu har vi äntligen fått ett releasedatum.

Tidigare i veckan fick vi se en helt ny gameplay-demonstration bakom stängda dörrar och den lämnade oss imponerade men ändå lite oroliga för hur CD Projekt ska kunna leverera på denna enorma hype. Det var en av frågorna vi ställde Pawel Sasko, lead quest designer på studion, men vi pratade såklart också om Keanu Reeves inblandning. Om hur kända ansikten kan spräcka inlevelsen för folk och att Reeves är en nyckelkaraktär i spelet.

Många har spekulerat i att han ska vara en av tre "childhood heroes", ett val som demonstrerades i förra årets E3-demo (som senare släpptes i sin helhet i samband med Gamescom). Detta är dock borttaget från spelet och Johnny Silverhands (som Reeves karaktär heter) är en person som är djup integrerad i V:s berättelse.