Star Wars: Jedi Fallen Order var inte det enda kraftkänsliga spelet som visades upp under förra veckans E3, TT Games och Warner avtäckte också en helt ny del i Lego Star Wars-familjen - Skywalker Saga samlar alla nio filmer i ett och samma spel. Det rör sig inte om några remasters av de gamla titlarna utan helt nya upplevelser som dessutom drivs av deras nya spelmotor.

Presentationen inleddes i rymden, en av nyheterna för serien, där det bland annat fightades mot en super star destroyer. Strax nedanför väntade Tatooine, en av fler än 20 planeter man kan besöka i spelet. Väl nere på fast mark är det tydligt hur kameran förändrats, nu mer än klassisk tredjepersons vy, något utvecklarna förklarade med att de ville ta spelaren närmare Lego-gubbarna som nu kan bli smutsiga om de kladdar runt i naturen.

Den nya spelmotorn tillåter större världar, fast man kunde inte resa mellan till exempel Anchorage och Mos Eisley. Den utökade ytan har bland annat fyllts med NPC-karaktärer som kan ge dig sidouppdrag för de åtråvärda kyber-bitarna alla completionists åtrår.

Totalt kommer varje episod ha fem storyuppdrag, baserade på ikoniska händelser i filmerna men du är inte låst att köra dem i kronologisk ordning. Du kan hoppa direkt in i Empire Strikes Back eller The Last Jedi.

Spelet släpps först 2020, efter den nionde och avslutade delen i Skywalker-sagan.