Avtäcktes på Gamescom 2017. Så... Gamescom 2019?

Age of Empires IV avslöjades under Gamescom 2017 men nästan två år senare har vi ännu inte sett ens ett ögonblick gameplay. E3 2019 kom och gick, och även om vi fick Age of Empires II Definitive Edition-trailer, med löfte om release på Game Pass till pc, fortsätter fyran lysa med sin frånvaro. Nu bekräftar Xboxchefen Phil Spencer att de ska tala mer om spelet senare i år.

För PC Gamer berättar Spencer att Relic "gör bra framsteg" och att mer info alltså kommer i år.

We’ll talk about it more this year. Relic’s great as a studio, we’re making good progress with it. One of the things I loved about our show is the things that we didn’t show. We had 60 games, 14 first-party games, with 12 shipping in the next year. And then I know, like okay, what’s The Initiative working on? Where is Age 4, how’s that going?

Spencer tillägger att de är "oerhört imponerade" av det Relic visat upp, men att de i sin tur vill visa spelet i rätt kontext. Då man uppenbarligen ansåg att Gamescom 2017 var "rätt" är det kanske logiskt att se Gamescom 2019 i augusti som en rimlig kontext? 21–24 augusti är det dags.

Verkar dock faktiskt som att alla Microsofts spel, inklusive gamla AOE 3 och AOE 2 blivit exklusiva för Steam och Microsoft/Xbox Store. Exempelvis fanns AOE 3 på Origin tidigare, vilket har tagit bort. Även AOE 1 DE är påväg till Steam också. 21/06 Är riktigt taggad och tror faktiskt (!!!) att Microsoft kan göra detta bra ändå. 18/06 One of the things I loved about our show is the things that we didn’t show. ?????? 18/06 DoW var ju riktigt bra. Dock så var tvåan och trean väldigt meeh om man jämför med 1an. 17/06 JAG tror varför vi inte har fått se något är för att sedan DoW3 fiaskot så har Relic antagligen haft interna problem. CoH2 är det enda som håller studion levande och när DoW3 floppa stenhårt så blev det pengaproblem, "soulsearching" och försöka övertyga... 17/06 @conthox Håller helt med! Det måste kännas som Age of Empires snarare CoH/DoW! Och de måste på något sätt även ta Age of Empires in i nutiden. Annars kan man likaväl hålla till godo med orginalen/remasters. 17/06 Bara det inte blir i samma stil som CoH och DoW. Både CoH och DoW är bra spel, men jag tror inte att den gameplay-mekaniken och spelstilen passar AoE-serien. Jag skulle vilja se ett spel mer som de gamla basbyggar-spelen med långsammare tempo, fler och... 17/06 Jag är ett stort fan av Age of Empires-serien (och Age of Mythology) och jag gillar Relic med men jag är av någon anledning inte supertaggad på det här. Tror det behövs någon form av gameplay eller information om spelet så att man kan se vad Relic tänke... 17/06 Det här ser man fram emot! Skulle också satsa på att det visas upp på Gamescom, men även X019 i november är möjligt. 17/06 Ser fram emot detta. Slutet av augusti är ju bara 2½ månad fram, det går snabbt :) Och exklusivt till Epic Store på mobil. // edit Hur lång tid kommer det ta från detta till release tro? 17/06
Skicka en rättelse