Steam blir nya pc-hemmet för Destiny 2.

2018 hade knappt blivit 2019 när det stod klart att Bungie och Activision gick skilda vägar, två Destiny-titlar tidigare än tänkt. Sedan en vecka vet vi också att Destiny 2 kommer till Steam, som free to play-spel. För VG247 redogör Bungies David Dague varför spelet tas väck från Battle.net.

It just made the most sense at this point in time. We are finding a new home for the PC community on Steam.

Dina karaktärer, din loot, stats och dylikt ska du kunna flytta från Battle.net till Steam via en "envägskanal". Flytten ska ske någon gång mellan dagens datum och 17 september. Destiny 2 kommer också till Stadia senare i år; Googles molnbaserade plattform släpps i november.

Och förresten: bara för att Steam blir nya "hemma" för Destiny 2 på pc är Bungie öppna för att ta spelet till fler plattformar. Mark Noseworthy berättade under E3 (via E3 Coliseum).

This is about where we’re moving this year, and we do want Destiny to be a game where you can play anytime anywhere with your friends, and be able to find it in multiple places, so it’s totally conceivable that someday we’d be on the Epic Games Store and other launchers in different regions

Skicka en rättelse
En av definitionerna är "endast tillgänglig för utvalda", fast de har inte NEKAT någon annan. Dvs, det är inte exklusivt. Att det endast finns på ett ställe gör det inte exklusivt. Att det endast finns på ett ställe för alla andra nekas, DÅ är det exklu... 19/06 Spelar ingen roll om det finns avtal eller inte, går det bara att köpa på ett ställe så är det exklusivt. 19/06 Nej, för de har inget avtal om att de inte får ge ut sina spel på andra plattformar. De bara började med Steam, de kommer med största sannolikhet fortsätta på andra plattformar, när avtalen är klara. Givetvis bara spekulation, men baserat på deras egen... 19/06 Men det är ju definitionen av exklusivitet? Om man inte väljer att ge ut sitt spel på någon annan plattform är det ju exklusivt för Steam, avtal är ju helt irrelevant. Om jag säljer mina broderade korvfigurer på hemslöjdsbutiken i Särna för att jag tyck... 19/06 Jag tror inte exklusivt betyder det du tror det betyder: Läs här. (https://sv.wiktionary.org/wiki/exklusiv) Speciellt de två första betydelserna. Exklusiv (ålderdomligt) uteslutande endast tillgänglig för utvalda ensam i sitt slag utsökt, högklassig,... 19/06 Men detta är inte exklusivt för Steam. Det finns bara inte på någon annan plattform just nu. Skillnaden är att Epic BINDER utvecklarna/utgivarna till Epic. De säger ju till och med själva att det är definitivt trovärt att de kommer släppa på flera platt... 19/06 Steamförespråkarna har hela tiden sagt att launcher-exklusiva spel på PC ska bojkottas eller piratkopieras. Detta när spelen blev exklusiva till Epic Games Store. Nu när Destiny 2 blir exklusivt till Steam så säger de ingenting. Detta är höjden av dubbe... 19/06 Jo det vill jag nog påstå, brukar till och med vara "facit" i många sammanhang. Däremot så är din läsförståelse är bevisligen under genomsnittet. Läs igen och se om du på egen hand kan lista ut var du hade fel: "This is about where we’re moving this yea... 19/06 Läsförståelse är inte din starka sida, va? "This is about where we’re moving this year, and we do want Destiny to be a game where you can play anytime anywhere with your friends, and be able to find it in multiple places, so it’s totally conceivable tha... 19/06 Stadia är en egen plattform. Vill du spela där får du köpa det där 19/06