På E3 har vi inte bara möjlighet att se och spela kommande spel utan också prata med personerna som gör dem. Ibland får vi pratstunder med övergripande designchefer, andra gånger smala roller som narritive designers eller uppdragsmakare. Vissa har gjort hundratals intervjuer, för andra är det deras första mässa. Ibland är de trötta och slitna, andra gånger så entusiastiska att det är svårt att få en syl i vädret.

Vi inledde veckan med att prata med Stig Asmussen från Respawn, vars danska påbrå gett om det i Amerika lite ovanliga namnet. Efter intervjun var han nyfiken på hur vi hade uppfattat spelet och var väldigt mån om att poängtera hur mycket metroidvania-inspirerade saker spelet har att erbjuda.

Nästa pratstund hade vi med Jerk Gustafsson, en av grundarna av Machine Games, om vilken den vanligaste frågan från amerikansk press är och hur Youngblood är ett steg från deras Wolfenstein-serie.

Veckans tredje intervju blev med ingen mindre än John Romero, något som jag personligen hade sett väldigt mycket fram emot. Fastän frågorna cirkulerade kring Empire of Sin snarare än Quake och Doom. Spelet utvecklas tillsammans med Paradox och är hans fru Brendas projekt. Hon har arbetat i spelindustrin sedan 1981 med bland annat Wizardry- och Jagged Alliance-serierna.

Efter ett mysigt möte med Romero blev det direkt läbbigare, med skräckspelet Man of Medan som inramning. Vi träffade Tom Heaton från Supermassive Games och öppnade med frågan "varför tycker du om att skrämmas?" för att vidare prata om hur man gör bra spelskräck.

När vi träffade Obsidian Entertainment fick vi möta, Dan McPhee, den första av två narrative designers för veckan, som bland annat varit med och skrivit några av kompanjonerna i The Outer Worlds. Då blev det såklart snack om hur man skriver en bra karaktär.

Nyfiken på mer tankar kring hur man skriver en berättelse i spel? Då ska du såklart titta på vår intervju med Brooke Maggs på Remedy Entertainment, där vi bland annat snackar om varför Control är deras mest abstrakta spel hittills.

När det gäller energi under intervjuerna är det få som kan mäta sig med Pawel Sasko från CD Projekt, som såklart pratade om Cyberpunk 2077. Med frågor från vår egen augmenterade Jocke Bennet pratade vi om huruvida det var ett enkelt beslut att ta med en kändis i spelet och om hur fri den öppna världen faktiskt är.

Mässans sista intervju, bara någon timme innan den stängde den tredje dagen, träffade vi Id Software för att prata om Doom Eternal. Vi snackade om hur man gör en klassisk shooter som ändå passar moderna spelare och hur de tänkte med förändringarna i det kommande spelet.