Jaga dödsätare i ”förstärkt verklighet”.

Uppdatering: Spelet är nu släppt och kan hämtas till Android och Ios.

Ursprunglig nyhet: I mars fick FZ chansen att kolla in den tematiska uppföljaren till Pokémon Go – Harry Potter-spelet Wizards Unite. Till synes ett spel för din mobil som ser ut att följa i Pokémon Gos fotspår, där du färdas runt i den verkliga världen för att besegra monster och lösa gåtor med din skärm som filter mot verkligheten.

Vendela skrev i sin förhandstitt att spelet på ytan ser ut som “att man har tagit Pokémon Go och endast bytt ut Poké-stops till magiska Inns och Fortresses, vilket också är vad man har gjort eftersom att spelen baseras på samma plattform. Harry Potter: Wizards Unite har dock ett nytt djup med en hel hög nya funktioner och med det nya RPG-fokuset så har spelet ändå potential att bli en magisk upplevelse.”

Niantics Harry Potter: Wizards Unite släpps i US och Storbritannien 21 juni, midsommar alltså. Fler regioner ska låsas upp därefter, men det är oklart vart vi i Sverige hamnar.

Tyvärr är AR nödvändigt när man låser upp kistor. Märkte det när jag satt i bilen (passagerare). Spelet är jävligt grindy och enformigt jämfört med Pokémon. Tror jag räddade ugglej-ln 23 ggr på en timme och det är mycket värre än att fånga 23 pidgeys... 27/06 Näe, det var ju ganska tydligt redan innan Wizards Unite var släppt att intresset är svalt. Och de som fortfarande spelar PoGo vill förmodligen inte gå vidare till ett annat spel och "börja om". Alla jag har pratat med vet knappt att Wizards Unite är... 26/06 Tror någon på riktigt att detta skulle hota PokemonGO från tronen? 🤣 25/06 Detta spelet hatar folk som bor ute på landet. 24/06 Det är väl samma värdelösa utvecklare, så finns inga förhoppningar alls, faktiskt... 24/06 AR drar ju sjukt mycket batteri. Knappast något majoriteten har påslaget. 19/06 ja AR är rätt värdelöst i pokemon ,ska man ta nåt enstaka foto så fine men köra det hela tiden när man ska fånga i dont think so.. 19/06 Nä, de flesta kör med AR avstängt vad jag har sett. Främst drar det otroligt mycket mer batteri, men gör även att det blir svårare att fånga pokemonen. 19/06 Kan väll nog bli populärt.. Men frågan e hur populärt e det med agumented reality? För dom flesta stängde väll endån av det i pokemon go? så det var ju inte direkt det som gjorde spelet 19/06 Under förhandstitten i våras lät det som att spelet tveksamt skulle komma ut i år, så jag blir positivt överraskad att det är på gång redan nu :) ska bli kul att se vad de har hunnit göra sen sist och hur spelet tas emot. 19/06
Skicka en rättelse