Trots det stora tidsspannen till föregångarna, kan vi få återse kära gamla vänner?

I diverse forum och på sajter har det diskuterats flitigt vilka karaktärer som kommer att förgylla vår vardag i rollspelet Baldur’s Gate III, som utannonserades i början av månaden. De största dragplåstren skulle såklart vara de figurer vi lärde känna och älska i originalspelen med expansioner, men det stora tidspannen mellan Baldur’s Gate II och III fick många att rynka på ögonbrynen.

Larians nya kommer dock att använda sig av Dungeouns & Dragons 5:e upplaga, och i denna är exempelvis Minsc och hans miniatyr-rymdhamster Boo levande, eller åtminstone närvarande i spelets tidsålder, tack vare magi, såklart.

Och i en intervju med Vg247 bekräftar nu larian Studios saken. Studions Swen Vincke:
”Om du tittar på vad femte utgåvan har gjort, så lever Boo och Minsc. Bhaal och några andra filurer finns fortfarande. Vad ska hända med det? Du kommer att få reda på det när du spelar BGIII

Vi vet att BGIII kommer att utspea sig i kuststaden Baldur’s Gate, men Larian har hittills varit mycket tystlåtna om handlingen, utöver det som visades i den allra första trailern (nedan). Vi vet inte heller om spelet kommer att vara turordningsbaserat eller i realtid.

Vilka hoppas du får se i uppföljaren?

Hm skeptiskt till om de kan göra 3:an lika bra som de föregående. Storyn i Baldur's gate har verkligen satt ribban högt för alla andra spel i mina ögon. Har spelat flera hundra spel och det är inte mycket som ens kommer i närheten. De flesta J-rpg (fina... 21/06 Fast det är ju inte ens turordning i BG, alla köttar ju på _på samma gång_, visserligen kan du pausa alla, men några turer är det det ju inte. Du kan pausa vid olika moment som händer förvisso, men överlag ett väldigt dåligt system. Otal ggr dog man för... 21/06 Nej fy, hatar sådana spel det blir ju inget flyt 20/06 I originalen var det valfritt och väldigt konfigurerbart; Man valde själv i mikroskopisk detalj vilka moment som skulle pausa händelseförloppet. Det är ju faktiskt Baldur's Gate som definierade hur 'riktiga rollspel' ska vara på PC. :) Dessutom är det... 20/06 Turbaserat tack, så som riktiga rollspel ska vara - gör det ordentligt eller gör det inte alls. Även om originalen inte var det så betyder det inte att det var perfekt, speciellt dåligt blev det med casting/magi i BG, något som istället är väldigt kul... 20/06 SPOILER Warning! Baldur's Gate är spelet som gjorde mig till riktig rollspelsnörd. Mina förväntningar är skyhöga och jag hade faktiskt helt enkelt föredragit om Obsidian (Pillars of Eternity II är fantastiskt) legat bakom BGIII. Hursomhelst, ska jag ge... 20/06 I stand corrected good Sir, well played! 19/06 Minature Giant Space Hamster om jag får be. 19/06 Giant space hamster om jag får be. 19/06 Hamstrar lever i ca 3år.... så sjuk immersion breaker :D (Ja, jag vet det är fantasy.... men ändå...) 19/06
Skicka en rättelse