I diverse forum och på sajter har det diskuterats flitigt vilka karaktärer som kommer att förgylla vår vardag i rollspelet Baldur’s Gate III, som utannonserades i början av månaden. De största dragplåstren skulle såklart vara de figurer vi lärde känna och älska i originalspelen med expansioner, men det stora tidspannen mellan Baldur’s Gate II och III fick många att rynka på ögonbrynen.

Larians nya kommer dock att använda sig av Dungeouns & Dragons 5:e upplaga, och i denna är exempelvis Minsc och hans miniatyr-rymdhamster Boo levande, eller åtminstone närvarande i spelets tidsålder, tack vare magi, såklart.

Och i en intervju med Vg247 bekräftar nu larian Studios saken. Studions Swen Vincke:
”Om du tittar på vad femte utgåvan har gjort, så lever Boo och Minsc. Bhaal och några andra filurer finns fortfarande. Vad ska hända med det? Du kommer att få reda på det när du spelar BGIII

Vi vet att BGIII kommer att utspea sig i kuststaden Baldur’s Gate, men Larian har hittills varit mycket tystlåtna om handlingen, utöver det som visades i den allra första trailern (nedan). Vi vet inte heller om spelet kommer att vara turordningsbaserat eller i realtid.

Vilka hoppas du får se i uppföljaren?