Atsushi Inaba hade velat se mer innovation.

Det har varit mycket snack kring Playstation 5 och Scarlett, och hur nästa generations konsoler ska ta allt till nästa nivå med CPU:s, GPU:s, RAM och SSD:s. Atsushi Inaba är inte så hypad. Han är chef för Platinum Games, studion bakom Nier: Automata, Bayonetta och kommande Switch-titeln Astral Chain. För VGC sammanfattar han sitt intryck med att nextgen bara är "mer av samma".

I’m sure that things will move faster, graphics will be better and maybe it will be easier with less wait times... that’s good for the consumer. But it’s more of the same, quite frankly, compared to previous generations. It’s nothing that’s disruptive or super innovative, if you ask me.

Inaba saknar tidigare konsolgenerationer då varje konsol hade sitt unika chip (även om han erkänner att dessa kom med sina egna bekymmer). Inte ens Switch, som Platinum uppenbarligen gillar, kommer undan Inabas kritik ("Tegra fanns redan"). Vad gör då honom upprymd? Tja, Inaba-san är mer upphetsad över molnbaserad streaming, vilket han menar är "verkligt innovativt".

Skicka en rättelse
Jag är helt med dig där, tyckte det var lika kul jag men kan inte riktigt se att samma typ av utveckling kommer ske inom en snar framtid nu när allt redan utvecklats så pass mycket. Jag har mer än gärna fel dock. Känns just nu som att babysteps med dest... 21/06 Det håller jag med dej om, kontrollen har inte utvecklats särskilt mycket. Vi behöver en liknande förändring som när man gick över från d-pad till dual analog stick, en snabbare och mer precis kontroll. Att slå musen när det kommer till precision och... 20/06 Sony är på banan iOmed sin satsning av VR så att säga att dom inte är innovativa tycker jag är fel. Jag ser med spänning fram emot vad den nya hårdvaran kan göra för nästa generations VR. En sak som är säker är att det kommer bli bättre inte bara visuel... 20/06 Hur kan man påstå att en supersnabb SSD som utvecklarna kan räkna med som minsta gemensamma nämnare med inte är innovativt? Det möjligör ju inte enbart snabbare laddtider utan tillåter även utvecklare att streama detaljerade spelvärldar lika snabbt som... 20/06 Det gör jag. Nyskapande=innovativ. Switch är en en bärbar spelkonsol inget nytt förutom handkontrollerna som är en utveckling av de på Wii. Eller vad missar jag? Wii var innovativ i mina ögon i alla fall. 20/06 Inte upphetsad? Like sexually? :p haha sorry for perving out 20/06 Han kan ju alltid ta och göra VR spel om han nu vill göra något rikigt annorlunda istället för att gnälla. 20/06 Tror inte du förstår ordet.. 20/06 Vad är innovativt med den då? Jämfört med ex PS vita eller 3ds så är det väl bara att den går koppla in till extern skärm och att handkontrollerna är löstagbara. Visst det är dagens bästa bärbara konsol men inget innovativt. 20/06 Jag hade önskat grundkontrollerna på konsol inte sög sunkig skabbräv, utan istället kunde matcha eller helst prestera bättre än mus/tangentbord. https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/941/900/9f2.gif 19/06