Typ samma som Kinderägg, menar företaget.

Hur vet man att något drar in stora pengar men är för känsligt att nämna vid namn? Jo, det blir kvar men får ett annat namn.

Det gav EA ett strålande exempel på i går, när företagets Kerry Hopkins (ansvarig för juridik och regeringsfrågor) skulle informera ett utskott till brittiska parlamentet om lootlådor, rapporterar PCgamesn (hela samtalet kan ses här). Hon sa att dessa köp av slumpartade prylar inte är lootlådor, utan "surprise mechanics", eller "överraskningsmekanik".

Kerry jämförde lootlådor med Kinderägg och menade att sånt funnits på marknaden i många år. Och hon menade att EA:s lootlådor är "rätt etiska".

We do think the way that we have implemented these kinds of mechanics – and FIFA of course is our big one, our FIFA Ultimate Team and our packs – is actually quite ethical and quite fun, quite enjoyable to people.

EA:s representant håller med flera länder i deras granskningar av lootlådor att de inte är att jämställa med gambling, och att hon inte sett att lootlådor kan leda till hasardspelande/gambling.

We do agree with the UK gambling commission, the Australian gambling commission, and many other gambling commissions that they aren’t gambling, and we also disagree that there’s evidence that shows it leads to gambling. Instead we think it’s like many other products that people enjoy in a healthy way, and like the element of surprise.

Överraskningsmekanik alltså. Då vet vi.

Skicka en rättelse
Verkligen inte så komplicerat. Men om jag ska handla mat så köper jag hellre min limpa och mjölk än en kasse med random foodstuff. Ingen aning hur spelvärlden skulle bli en bättre plats av en butik med 400 mikrotransaktioner? Gillar man inte mikrotransa... 30/06 Du gör fortfarande ett aktivt val när du väljer att köpa lootlådan. Är du inte intresserad av lådan så köper du heller inte. Inte så komplicerat. På vilket sätt blir spelvärlden bättre om varje stort spel har en butik med 400 mikrotransaktioner? Titta... 25/06 Fast då köper jag fortfarande något som jag väljer att köpa. Inte en lott med chans till något som jag inte vill ha. 24/06 Problemet är dock fortfarande att du lägger pengar på mikrotransaktioner. Således stödjer du EA och visar att du gärna vill att de ska släppa massvis med mikrotransaktioner i olika färger, eftersom du är villig att betala för det. Och sen tror jag inte... 24/06 Jo, skillnaden är att om EA säljer 400 föremål för 30 kr styck så kan jag själv välja den eller dem jag vill ha. Lootlådor är som en lott där resultatet slumpas fram och jag blir tvungen att spendera ofantligt mycket mer för att få det jag vill ha. Den... 24/06 loot lådor är en onödig mekanik för spel. jag skulle jämnföra det med att dina gafflar förändrar sitt utseende varje gång du ätit, helt orelevant till varför du äter överhuvudtaget. men människans nyfikenhet driver oss till vanvett för att vi vill veta... 21/06 Dummaste man läst på länge. 21/06 sluta köpa ea skräpet bara så blir det bra. då behöver man inte tänka på't 21/06 https://i.imgur.com/YKw1rwu.jpg 21/06 Aldrig stött på några sådana men kan inte utesluta att det inte finns så skrev oftast inte. 20/06