Går ej längre att köpa från Valve-butiken.

Alla ni som köper spel fysiskt för att säkra framtida tillgång till dem har nu fått vatten på era kvarnar. Obsidians gamla spionrollspel Alpha Protocol går nämligen inte längre att köpa på Steam.

Spelet har plockats bort på begäran av utgivaren Sega efter att utgivningsrättigheterna löpt ut. Den som redan äger en Steam-kopia av spelet kan även fortsättningsvis tanka hem det, men man kan alltså inte längre handla spelet från Valves butik. Ej heller från Humble Store, där det tagits bort helt.

Vart rättigheterna tagit vägen är okänt i nuläget. Möjligen har de gått till Obsidian (som utvecklade spelet) eller Microsoft (som köpte Obsidian i november förra året). Sega lämnar inga kommentarer, skriver Polygon.

Skicka en rättelse
Du ser! Äger inte ens e-postadress. 26/06 [quote postid="3906912" userid="16" name="Tomas Helenius""] Ok, det var inte världens bästa exempel. Men faktum kvarstår: det kan köpas fysiskt men inte digitalt. Finns kanske nån dvd-taliban där ute som kommer använda det som argument. @Explicit - ja,... 25/06 Ok, det var inte världens bästa exempel. Men faktum kvarstår: det kan köpas fysiskt men inte digitalt. Finns kanske nån dvd-taliban där ute som kommer använda det som argument. @Explicit - ja, det är klart att det skett förr. Men Alpha Protocol var rätt... 25/06 Precis. Märklig nyhetsartikel från någon som troligen inte vet hur det fungerar. För övrigt så sker detta med jämna mellan rum. Bara att googla fram en lista över titlar som funnits på steam som nu är borta. Rör sig om hundratals. 25/06 Jävla bra spel! Trist att det aldrig fick bli helt färdigt. 20/06 Ett extrem bra spel som tyvärr blev rushat. Det kunde ha varit fantastikt men Sega lät de inte buggtesta det mer innan den kom ut. 20/06 Tyckte verkligen om spelet. Roligt koncept med semi-mass effect, fast i nutida spionthriller. Det enda jag störde mig på var att dialogen inte var "exakt det här säger du" utan mer typ "Plead. Pressure. Joke. Threaten" några gånger blev lite som i LA... 20/06 Buggit men roligt vad jag minns. Kanske ska köra en runda.... 20/06 Ingen större förlust. 20/06 Ett i mina ögon väldigt underskattat spel. Var tyvärr buggig när det kom, om man gillar rollspel med val så borde man lira det! 20/06