Har du ett fossil i datorn kommer det snart inte kunna driva Fortnite.

I sina hårdvarukrav listar Fortnite Intel HD 4000 som ett minimikrav – ett integrerat grafikkort med stöd för DirectX 11.1. Trots detta minimikrav har man dock även haft stöd för äldre kort med DirectX 9. Nu är det dock slut med det, eftersom man via ett inlägg på sin webbplats meddelar att Fortnites säsong 10 kommer markera slutet för personer med mer eller mindre uråldriga grafikkort.

DirectX 11-kapabla grafikkort har alltid varit ett av systemkraven för Fortnite, men vi har bibehållit stöd för spelare med äldre grafikkort så att de har kunnat fortsätta spela! Men när säsong 10 börjar kommer Fortnite inte längre vara kompatibelt med dessa äldre grafikkort. Detta möjliggör för oss att fokusera vår utveckling och testning för att vidare optimera Fortnite-upplevelsen för alla spelare.

Säsong 9 ser ut att ta slut 1 augusti, så säsong 10 kommer ta vid i samband med det. Kommer ändringen påverka dig eller har du modernare grejer i burken?

Skicka en rättelse
Tror inte det är flaskhals då jag har en Intel Core i9-9900K. Har riktigt bra datorkomponenter men får bättre FPS i alla spel som jag har provat med dx9 istället för dx10/dx11. 24/06 Vilket fullkomligt skitsnack! Steam är en dålig plattform ja, det är därför de har så få användare sett till antalet spel. Utvecklarna har aldrig sagt att 2/3 av spelarna köpt det på Steam. Andelen spelare på Steam minimal. "Black Desert Online has now... 23/06 Att en del utgivare väljer egna plattformar för att maximera vinsten har ingenting med det du sa att göra; "och väldigt få spelar de stora spelen där på grund av att det är en dålig plattform". BDO har varken 10 miljoner spelare eller är världens störst... 23/06 En plattform som förväntar sig 30% av intäkterna är naturligtvis en dålig sådan. Därför undviker spelvärldens giganter dem. Spel som Fortnite och League of Legends är på egen hand större än hela Steam. Var är din verklighetsförankring? Världens största... 23/06 Att folk skulle välja att inte använda steam för att det skulle vara en dålig plattform är nåt du dragit ur röven helt utan någon verklighetsförankring. Vilket är världens största mmo, förresten? 23/06 Steam är inaktuellt på många sätt, men i synnerhet vad gäller Skyforge. Steams siffror har ingenting med verkligheten att göra då det är en väldig isolerad plattform. Världens största MMO har hur mycket spelare på Steam? 15000? Detta när den officiella... 23/06 @NiceAsBice: Låter som det. Hade samma problem med min ena uppsättning pga flaskhals. Löste sig vid en ombyggnation x) Dock har ju dx11/12 vart lite kontroversiellt länge, då dessa har en tendens att framkalla sådant här enklare, och även stuttering och... 23/06 Flaskar cpun möjligtvis? 23/06 Det är väl skitsamma att det släpptes här 2016? Spelet släpptes i asien 2012, och är således ett spel från 2012, så det är föga förvånande att det inte kör ett nyare API. Steam inte aktuellt överhuvudtaget? 😂 Hoppas du menar att det inte är aktuellt för... 23/06 Varför är det så att DX9 ger MINST 15 FPS mer på samtliga spel med mitt GTX1080 än DX10/DX11? 23/06