Phoenix Point är ett turbaserat strategispel med starka influenser från Xcom, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är Julian Gollop – skaparen av X-Com – som står bakom det. Det har nog inte undgått någon att årets E3-mässa har kommit och gått, och där passade utvecklaren Snapshot Games på att visa upp och låta folk spela ett demo av spelet. Nu har man även släppt en videogenomgång av uppdraget ifråga, vilken ni ser ovan.

Som vi ser i videon får man här lite mer frihet än i de senaste årens Xcom-spel. Detta kommer bland annat i form av möjligheten att blint skjuta in i mörka områden av kartan för att försöka ta kål på fiender man inte sett ännu, men som gjort sig till känna via ljud eller eldgivning.

Vi ska även få bättre kontroll över "overwatch"-funktionen så att vi mer exakt kan ställa in i vilket område vi vill att den ska utlösas, och på så sätt inte slösa bort reflexskottet på fiender man knappat har någon chans att träffa. Men de Lovecraft-inspirerade fienderna har också ess i rockärmen, och kommer under kampanjens gång att muteras på olika sätt baserat på vilka taktiker du som spelare främst använder.

Phoenix point finansierades via en framgångsrik Kickstarter-kampanj och kommer släppas med ett års exklusivitet på Epic Store. Under det året kommer allt DLC vara gratis för de som förhandsbokade/backade spelet innan 11 mars. Det släpps även till Xbox One.

Phoenix point släpps 3 september.