Rädda världen från Lovecraft-inspirerade odjur i X-com-pappans kommande spel.

Phoenix Point är ett turbaserat strategispel med starka influenser från Xcom, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är Julian Gollop – skaparen av X-Com – som står bakom det. Det har nog inte undgått någon att årets E3-mässa har kommit och gått, och där passade utvecklaren Snapshot Games på att visa upp och låta folk spela ett demo av spelet. Nu har man även släppt en videogenomgång av uppdraget ifråga, vilken ni ser ovan.

Som vi ser i videon får man här lite mer frihet än i de senaste årens Xcom-spel. Detta kommer bland annat i form av möjligheten att blint skjuta in i mörka områden av kartan för att försöka ta kål på fiender man inte sett ännu, men som gjort sig till känna via ljud eller eldgivning.

Vi ska även få bättre kontroll över "overwatch"-funktionen så att vi mer exakt kan ställa in i vilket område vi vill att den ska utlösas, och på så sätt inte slösa bort reflexskottet på fiender man knappat har någon chans att träffa. Men de Lovecraft-inspirerade fienderna har också ess i rockärmen, och kommer under kampanjens gång att muteras på olika sätt baserat på vilka taktiker du som spelare främst använder.

Phoenix point finansierades via en framgångsrik Kickstarter-kampanj och kommer släppas med ett års exklusivitet på Epic Store. Under det året kommer allt DLC vara gratis för de som förhandsbokade/backade spelet innan 11 mars. Det släpps även till Xbox One.

Phoenix point släpps 3 september.

Skicka en rättelse
Haha nej! Då får man ju en noob-soldat som är superklen, så kunde jag ju inte ha det ;) 25/06 Jo jag kör inte så många spel. Det är Battlefieldspelen, Metrospelen, Wolfenstein-serien (den nya) och Farcry-serien som är de senaste spel jag spelat så spelar inte så många spel (just det starcraftspelen och Grey Goo har jag spelat med :) glömmer säke... 25/06 Tack! hitta detta också https://forums.snapshotgames.com/t/clarifications-on-what-we-are-offering-to-backers-of-phoenix-point/3083 25/06 "It was not our intention to scam anyone. The best we can do is offer compensation in the form of free extra content, which we will deliver throughout the launch year. This will include at least three major DLC packs. They will also receive a Steam key... 24/06 Jag sa funktioner, inte GUI. Dock på GUI fronten på mjukvarorna så ligger Epic fortfarande fem år efter. Metro tiles med inget alternativ att sätta till lista Och programmet är inte hundra procent lokalt, majoriteten är fortfarande webbaserat. 24/06 Steam är ju raka motsattsen till quality of life, deras design och UX är ju 20 år efter i branchen. 24/06 Hur har jag visat att jag är en fanboy Försöker bara förmedla att Epic är tjänst som folk undviker för att deras tjänst är extremt barebone. Sure det är bara en launcher, men du förlorar fortfarande mycket quality of life funktioner. Men utgivare bryr... 24/06 Ha tålamod det är då det blir kul :) Bättre att spela få bra spel än att plöja genom 50 mediokra spel eller spel som liknar spel man spelat tidigare alldeles för mycket :) 24/06 Generellt så bryr sig väl folk inte så länge de får spela det spel de vill spela. Du får ju exakt samma produkt på Steam som du får på Epic (bara att på Epic så får utvecklarna lite mer av kakan). Jag förstår verkligen inte din och andras fanboyism till... 24/06 Så var står de att jag kommer få de till steam senare ? Om jag har backat de ? 24/06