Från skaparna av The Technomancer, Mars: War Logs och Bound by Flame.

Den franska utvecklaren Spiders tuffar på med sina något mindre välkända men bland många omtyckta RPG-spel, och nästa på tur är ett action-RPG vid namn Greedfall. Som vi skrev om tidigare i år handlar det om ett alternativt 1600-tal med allehanda övernaturliga inslag, och det får vi se prov på i den senaste gameplay-titten, som du hittar ovan.

Jehanne Rousseau från Spiders förklarar att spelet utspelar sig på en ö man precis börjat kolonisera. Vidare säger hon att det inte rör sig om en vidöppen spelvärld, utan flera större områden som binds samman av hålor och andra intressanta inslag att utforska. I demonstrationen stöter spelaren på ett stort monster gjort av rötter och grenar som för tankarna till The Witcher 3, och besegrar det med hjälp av allt från skjutvapen och svärd till magi och fällor.

Stridssystemet är action-orienterat och utspelas i realtid, men det går även att använda en "taktisk paus" för att bläddra bland förmågor och vapen i lugn och ro. På ens äventyr kommer man även kunna ta hjälp av fem olika följeslagare (två åt gången), alla med sina egna berättelser och motiv. Är man inte försiktig kan de dock förråda en, lämna en eller till och med dö.

Som sig i bör i ett RPG kommer man även få ta beslut som påverkar världen och storyn, framförallt i koppling till de tre fraktioner som finns på ön.

Ser ut som ett mörkare Risen, kan blir bra. 15/07 Ett annat tips, om en ska hålla sig till svenska, är de = han/hon och dem = honom/henne. Jag drog en poäng på din bekostnad eftersom "låt gå"-mentaliteten är utbredd, förmodligen bortom 'point of no return'. Men det är klart folk tycker att det är drygt... 24/06 Ska man göra det kan man se till att göra det på ett konstruktivt sätt. Den enda rättningen jag gör ibland (Mest för att vara dryg ärligt talat) är "De" och "Dem". Mitt tips för folk som är duktiga på engelska är De = They och Dem = Them. Det brukar hjä... 24/06 Finland, sent 1500-tal. Det är kallt och mörkt. Vägarna är oframkomliga på grund av lera och annan skit. Ingen har hört några nyheter från västra rikshalvan på ett par månader. Dagarna blir endast uthärdligt genom dåligt öl och några bitar hårt bröd.... 24/06 jag tror det kommer bli helt eget still av spel.. Motsvarighet till deras tidiga spel.. Dom försöker utöka Piraha byte spel... Finns inte så mycket av det.. eller? 24/06 Det finns många tidsperioder som är häftiga vilket fick mig att tänka på att det skulle va kul med en omröstning för att se vad folk tycker. Kanske med exempel på spel. 24/06 Men lyssna inte så mycket på uberpwnage2.0:s tips. Det är jättebra att uppmärksamma misstag för då kan personerna göra något åt det och lär sig för framtiden. Tyvärr har vi sugits in i en tillvaro där "så länge man förstår så är det lugnt" och detta bac... 23/06 Har hållt koll på Greedfall i typ två år nu, kul att det börjar bli nåt av det :) Sålänge det inte blir EGS exklusivt så har jag budgeterat i tid och ekonomi för detta :) 23/06 Mars: War Logs fångade inte mig men tyckte att The Technomancer var ganska nice. Kanske inte världens bästa spel, men jag gillade det. Så Greedfall känns lockande. Det påminner lite om Technomancer men i en fantasysetting. 23/06 Precis ;) 23/06
Skicka en rättelse