Den franska utvecklaren Spiders tuffar på med sina något mindre välkända men bland många omtyckta RPG-spel, och nästa på tur är ett action-RPG vid namn Greedfall. Som vi skrev om tidigare i år handlar det om ett alternativt 1600-tal med allehanda övernaturliga inslag, och det får vi se prov på i den senaste gameplay-titten, som du hittar ovan.

Jehanne Rousseau från Spiders förklarar att spelet utspelar sig på en ö man precis börjat kolonisera. Vidare säger hon att det inte rör sig om en vidöppen spelvärld, utan flera större områden som binds samman av hålor och andra intressanta inslag att utforska. I demonstrationen stöter spelaren på ett stort monster gjort av rötter och grenar som för tankarna till The Witcher 3, och besegrar det med hjälp av allt från skjutvapen och svärd till magi och fällor.

Stridssystemet är action-orienterat och utspelas i realtid, men det går även att använda en "taktisk paus" för att bläddra bland förmågor och vapen i lugn och ro. På ens äventyr kommer man även kunna ta hjälp av fem olika följeslagare (två åt gången), alla med sina egna berättelser och motiv. Är man inte försiktig kan de dock förråda en, lämna en eller till och med dö.

Som sig i bör i ett RPG kommer man även få ta beslut som påverkar världen och storyn, framförallt i koppling till de tre fraktioner som finns på ön.