I en intervju med IGN har Souls-grundaren Hidetaka Miyazaki sagt att vi kan vänta oss berättande i stil med Souls-serien i kommande Elden Ring. Detta innebär troligtvis att vi kommer få snappa upp detaljer om olika narrativ i miljöer såväl som beskrivningar av vapen och annan utrustning. I kontrast till Sekiro: Shadows Die Twice kommer man kunna skräddarsy sin egen karaktär, vilket leder till att handlingen kommer kretsa kring världen snarare än spelarkaraktären, enligt Miyazaki.

Han har även kommenterat samarbetet med Game of Thrones-skaparen George R. R. Martin, och uppger att man för att ge honom maximalt med utrymme att spänna sina litterära muskler använt honom för att bygga upp världens historia och mytologi, snarare än själva handlingen i spelet.

Än så länge har vi inte mycket att gå på utöver utannonseringstrailern från E3 och det faktum att man har västerländsk fantasy som inspirationskälla, men förhoppningsvis behöver vi inte vänta alltför länge på mer information om Elden Ring och dess öppna spelvärld.