One spelklient to rule them all.

Med version 2.0 av spelklienten Gog Galaxy vill utvecklarna samla flera av dina olika spelbibliotek på ett och samma ställe. Och i dag kan vissa testa hur bra det fungerar – en sluten beta är nu släppt.

Huvudnumret är möjligheten att lägga in och starta spel från olika tjänster i Gog Galaxy 2.0-klienten. Men du kan också skapa spelsamlingar där även vissa konsolspel kan läggas till. Vidare får du statistik över speltid och prestationer, du kan info om vänner, sortera spelamlingen med mera. I sann Gog-anda betonas också att man inte samlar någon privat data från dig och att inga uppgifter delas med andra företag eller organisationer.

För att testa betan slänger du in en ansökan, om du inte redan gjort så, och hoppas att en inbjudan ramlar in. Läs mer om Gog Galaxy 2.0 och ansök om att betatesta här.

Måste ju säga detta också. Om folk börjar använda en ny launcher för biblioteken. Då kommer ju de andra att bli sura eftersom de tjänar pengar på att folk rör sig i deras launcher & t.ex ser när nya spel dyker upp & rekommendationer m.m. Vilket gör så... 25/06 Min gissning är att det fungerar ungefär som Playnite, som har stöd för automatisk import (inkl. metadata) från Steam-, Bnet-, Origin-, Uplay-, Epic-, Twitch- och Bethesdakonton. Man lägger till spelen från de andra tjänsterna genom autentisering och... 24/06 https://imgs.xkcd.com/comics/standards.png Stämmer in rätt bra. 24/06 Samma titel som SweClockers. Vad är det de ska styra? Steam uplay origin? 24/06 om detta funkar blir jag skit glad. har spel på origins epic lancer steam osv..och jag orkar inte ha igång alla klienter. lustigt jag verkar fått witcher 3 game of the year helt gratis efter jag köpt witcher 3 vanliga spelet när det släpptes. tackar och... 24/06 Tvivar på att det blir stort. Men det är ju inte en helt dålig idag att samla sakerna. 24/06 I Steam måste du göra det manuellt, GOG gör det automatiskt (om man får tro vad de säger). Om du tar bort spelet så ligger ju genvägen fortfarande kvar å skräpar i Steam. Men det stora är väl att den synkar ihop alla chattar. 24/06 Står absolut inget hur det fungerar Är det via att du loggar in på alla dina konto på gog istället och kopplar ihop det? Är det bara länkar till spelen? Kan gog uppdatera spelen från andra tjänsterna? Måste man ha de andra affärerna installerat? Om det... 24/06 Själva GOG är drm fria i grunden ja Men det finns spel som låser multiplayer funktioner till galaxys drm Steam är egentligen också DRM frit men där överlåter dom all den kontrollen till utvecklarna :) Men som det är nu så bestämmer sig i stort sätt alla... 24/06 Kan någon skriva till Tim Sweeney på twitter att det är så här man konkurrerar ut Steam? 24/06
Skicka en rättelse