Betydligt svagare release, enligt analyser.

Det finns tacksammare saker i världen än att tvingas jämföras med Pokémon Go. I Harry Potter: Wizards Unite-fallet (även släppt här!) är det dock inte så konstigt, då bägge spelen kommer från Niantic och går ut på ungefär samma koncept med äventyr IRL och "förstärkt verklighet".

Sensor Tower har analyserat Wizards Unites första dygn i USA och UK, och höftar fram 400 000 nedladdningar och 300 000 spenderade US-dollar. I Pokémon Go-fallet – och nu snackar vi bara US-siffror – laddades spelet ner över 7,5 miljoner gånger, medan 2 miljoner dollar spenderades.

Det återstår att se hur det blir i långa loppet för Wizards Unites, men de tidigaste analyserna tyder definitivt inte på något Pokémon Go-dräpare. Jag kan i alla fall bekräfta att jag var ute ett par timmar igår, blev smärtsamt solbränd, och hade ändå oväntat roligt.

Skicka en rättelse
IAP är tyvärr betydligt sämre implementerat i detta spel, jämfört PoGo. Girigt såklart när WB är med i matchen. 25/06 Pokémon är också ett större varumärke som är mer kopplat till spelande. Harry Potter handlar ju mest om böckerna och filmerna, medan spelen inte får samma utrymme. 25/06 Det är väl förvisso kul att de utvecklar konceptet, men samtidigt är det just det: Ingress, PoGo och nu Potter, i stort sett samma koncept med samma databas för "ställen". Kommer väl att testa det här också för att se vad deras "nästa steg" har varit,... 25/06 tycker inte spelet har nåt som liknar pogos Gym system? vad är motivationen sen i vinter sticka ut o spela.. göra bara dom där fortress med andra? rätt trist i längden.... gilar heller inte energi systemet, redan läst om många som kört hårt att dom får... 24/06 Tror tanken är att Wizards Unite ska vara mer av ett rollspel jämfört med Pokémon Go. Vid level 6 väljer du en av tre "klasser" och sätter ut poäng i skillträd. Sen samarbetar du med spelare av andra klasser för att besegra svåra fiender, typ. Jag har... 24/06 För att man insåg att man kunde göra en re-skin och dra in kulor på Harry Potter-fans? Är ju som mobilspelet för Diablo, fast troligtvis 1/10 av arbetet jämfört med vad Niantic gjort (utan att ha sett HP-spelet). 24/06 Det lilla jag spelade kändes bara som en dålig och icke-kompatibel reskin på pokemonGo. Så varför då lira en sämre variant när det finns en bättre? 24/06 Det var ju dock inte först. Ingress kom ju tex fyra år innan Pokemon Go. Det är även samma utvecklare. Niantic ligger även bakom detta spel. 24/06 "Sajten som täcker det där lilla extra också!" 24/06 PoGo var ju något nytt och intressant. Även om jag själv inte körde det mer än ett par timmar satte jag sonen på det och såg med intresse på hur det funkade. Ladda faktiskt ner Wizards och det kändes väldigt mycket klon och cash-in. Annat skal bara? 24/06