"Vi förstår frustrationen, men..."

Det senaste halvåret har väldigt mycket handlat om tidsexklusiva Epic Games Store-spel. Även lovecraftska The Sinking City kommer först till Epic (27 juni) och senare till Steam (2020). Under E3 talade Wccftech med Frogwares Sergey Oganesyan, som fått "arga" och "frustrerade" reaktioner, men också sådana som är "okej" med beslutet. Oganesyan förstår frustrationen.

At the same time, we ask the players to understand that we had to make this choice as it is important for our future as a game development company. So it’s a huge boost to us being able to develop more games for so many platforms. But yes, I do understand the frustration.

Förenklat ger Epic 88 procent av vinsten tillbaka till utvecklarna och utgivarna medan Steam nöjer sig med 70 procent (eller upp till 80, beroende på framgång). Hur mycket Epic betalat för att göra Frogwares äventyr tidsexklusivt är däremot inget som förmedlats officiellt.

The Sinking City släpps alltså 27 juni till Epic, och samma dag även till Playstation 4 och Xbox One. En Switch-version är också på gång, men den har det mer vaga releasedatumet "2019".

Du läser vår recension senare i veckan.

Skicka en rättelse
Är det verkligen bevisat att ALLA exklusiva spel på Epic är sådana som de betalat att vara exklusiva? (Vet att för vissa har det kommit fram) För jag har definitivt inte sett det. Men det är såklart fullt möjligt. Också fullt möjligt att Sweeney snackad... 25/06 Att folk blir sura blivit sura pga Ubi flyttat allt från Steam till Epic finner jag alltid lustigt. Jag vet vaför Ubi gjort det men för mig har det aldrig varit ett problem då jag hellre har de exklusiva spelen från utgivare med egna launchers på respek... 25/06 håller med dig men piratkopiera, är allt en dålig lösning. låt inte devs lida av detta. EPIC Lanucher för mig atm en väldig dålig koncept som kom ut för tidigt. och inte komsument vänlig inte alls. men försök att inte piratkopiering spel. det gör mig... 25/06 Android > Apple. Sony > MS. Amiga > Atari. PC > All. Ostbågar > Ostkrokar. Min pappa > Din pappa. Fite me! Nä, men seriöst, det var inte igår man körde Amiga. Kan dock inte minnas nån större rivalitet, det enda jag minns är att folk körde Amiga för spel... 25/06 Kan man inte säga samma sak för de som försvarar Epic? I mina ögon så blir spelmarknaden sämre eftersom det säger en hel del till epic och andra utvecklare. Att vi gamers/konsumenters är helt okej med en sämre platform/kvalitet/produkt. Och att man kan... 25/06 Visst, de absolut flesta exklusiva spel på Origin, Uplay etc. är deras egna spel, det är sant, även fast Ubisoft säljer sina spel på andra plattformar också, men även där var det folk som blev arga för att Ubisoft bytte från Steam till Epic. All exklusi... 25/06 Många kommer kanske inte vänta utan väljer att piratkopiera. EPiC launcher saknar alla mina funktioner som jag vill ha i Steam. Statistik, community, bilder, achievments m.m. EPiC är lika värdelös som att lira en piratkopia nu. typ. Alla funktioner off.... 25/06 Jag bojkottar epic store. 25/06 "So it’s a huge boost to us being able to develop more games for so many platforms." De säger ju emot sig själv när de säger att det var så otroligt jäkla viktigt för dem att vara exklusiv med Epic som enda platform. Hur ska de ha det? 25/06 Jag kan ge dig 2 skäl till varför jag inte bryr mig om ett spel är exklusivt till Origin, Battle.net, Uplay eller Steam. 1. Spel som är exklusiva på launchers som Origin och Uplay är spel som är utgivna av respektive launchers "ägare". Att BF är exklusi... 25/06