Betalt är gott.

Playerunknown's Battlegrounds gjorde en rasande snabb popularitetsresa under 2017, och i juni förra året hade det sålts i 50 miljoner exemplar till pc och Xbox One. Sen klev free to play-konkurrenter som Fortnite och Apex Legends in i matchen och plötsligt var striden om battle royale-köparna knivskarp.

Men PUBG säljer fortfarande bra. Undersökningsföretaget Superdata uppskattar i en rapport att det såldes ytterligare 4,7 miljoner PUBG på ett år fram till maj 2019. Visserligen långtifrån tidigare säljsiffror, men ändå rejält starkt för en titel som inte är ny och med populärare gratiskonkurrenter tillgängliga.

Enligt undersökningen minskade intäkterna från digitala spel med 4 procent under maj 2019 på samtliga plattformar (pc, konsol, mobil) jämfört med samma period året innan. Mobil drog in mer pengar än pc och konosl tillsammans. Mest inkomstbringande pc-spel var League of Legends, på konsol Fortnite och Honour of Kings på mobil.

Skicka en rättelse
Precis. Det känns som att man faktiskt är bra på ett vapen om man har bemästrat recoilen och sådant i pubg. Helt annan känsla. Jag gillar Apex och RoE, men pubg är något jag alltid kommer att lira 27/06 För egen del skulle jag säga att det är vapenmekaniken (och så klart övriga delar i spelet) som gör att det håller bra. Det känns lite som CS, mer tyngd i vapnen än i de andra spelen. Det är den största anledningen till att jag inte är så förtjust i For... 26/06 Jag skrev förvisso att det tilltalar diagnosbarn mer än ett långsamt pubg där set inte händer något på 10-15 minuter inland. Inga cancer-danser eller kaninkostymer heller. Dock så har de tummat på seriositeten på sistone tyvärr med clownkostymer osv.... 26/06 det är ju för man vill äga alla spelen och spela hela skiten helt enkelt. inga konstigheter, ibland vill man bara köra krigsspel hela dan u kno :) 26/06 Nej det finns massor med aspekter. Tex. hur mycket skada vapen gör. 26/06 Jag ber om ursäkt. Fick bara den kännslan när du skrev Fortnite/apex var för ungar med koncentrationsproblem :D 26/06 Att pubg skulle vara finare är dina egna ord. Lägg inte dem i min mun tack :) 26/06 Man är inte "finare" för att man spelar pubg och dom andra spelen är för ungdomar med sämre koncentrationsförmåga. Det är lite olika spelstilar och olika skills. Jag kan nog tycka att dom som är duktiga på Fortnite ist har en väldigt stor förmåga att... 26/06 Spelade mycket pubg när det var i ea-stadiet. Tyvärr är spelet i mångt och mycket fortfarande kvar där. 26/06 En till som spelar dum eller bara trollar? Jämfört med fortnite och apex så är pubg det spel som kommer så nära realism och verkligheten som möjligt. Är ju underförstått att man inte syftar på bandage som läker skott i huvudet. Eller? Måste det verklige... 26/06