Med för liten storlek, fejkat tangentbord och kass joystick var retroflirten C64 Mini ingen höjdare. Men i vinter kommer TheC64, vilket är en fullstor och (förhoppningsvis) bättre utrustad kopia av 80-talsdatorn Commodore 64.

Det står nu klart att maskinen släpps i december i år, och att den har ett fungerande tangentbord (tack!), förbättrad joystick och stöd för moderna bildskärmar i 720p-upplösning (i 50 eller 60 Hz). Låter kanske inte stekhett, men betänk att originalet körs i 320 x 240 pixlar, och nykomlingen i 1 280 x 720.

Maskinen låter dig växla mellan tre lägen – C64, VIC 20 (föregångaren till Commodore 64:an) och Games Carousel. Det sista är 64 medföljande spel, med California Games, Paradroid och Boulder Dash från C64 Mini-biblioteket och nytillskott som Attack of the Mutant Camels och Gridrunner. Samtliga spel listas här. Maskinen låter dig också ladda och spara spel från en usb-sticka – något som tillkom senare till mini-varianten.

Vidare medföljer en joystick med mikroswitchar och 1,5 meter lång sladd, AC-adapter och HDMI-sladd. Du kommer kunna spara spel, välja pixelfilter (CRT, pixel perfect, scanline) och du kan fylla på med spel och uppdatera maskinen visa USB-ingångarna.

Riktpriset ligger på 120 euro för TheC64, skriver Gamesindustry.biz. Det är 50 procent högre än för C64 Mini som låg på 80 euro.