Och det släpps (åtminstone delvis) redan i år.

Om du tycker att 16 april 2020 och Cyberpunk 2077-releasen är väldigt långt bort kan vi trösta dig med att prequel-spelet Cyberpunk Red släpps redan i augusti. Polygon berättar att Red är senaste inkarnationen av papper och penna-rollspelet Cyberpunk 2020. Under Gen Con i Indianapolis, som pågår mellan 1 och 4 augusti, kommer ett "startkit" säljas. Fulla versionen släpps senare.

Startpaketet kommer med lorebok, tärning och ett äventyr gjort för nya spelare. Dessutom: kartor, (fiktiva) nyhetsurklipp, karaktärsmallar. 1 augusti kommer även en digital version av Cyberpunk Red Jumpstart Kit släppas via Drivethru RPG, så du behöver inte fara till staterna.

Intresset för Cyberpunk 2020 sköt (inte oväntat) i höjden under E3 i fjol med "ungefär 400 procent", har representant berättat för Polygon. Effekten i år blev inte fullt lika extrem, men ändå nog för att den fysiska versionen skulle sälja slut. Cyberpunk 2077-hypen is real!

Vill du se en mockup av Cyberpunk Red-boxen är det bara att fälla ut fönstret här.

Klicka för mer information
Jag kan tipsa om att börja med ett rollspel som har enkla regler, huvudfokuset i P&P rollspel (åtminstone enligt mig) ska vara på en spännande story som spelarnas karaktärer känner sig djupt delaktiga i. Regler och grejer kan vara bra om man vill ha tyd... 26/06 Ok, tack! :) 26/06 Jag minns hur många sa att vi inte ska räkna med att Cyberpunk 2077 blir som ett spel dom flesta räknat med, det skulle vara multiplayer och pen and paper stuk. Det blev det inte som tur var :) Jag har spelat lite pen and paper men ofta har det fallit... 26/06 Fria Ligan skapar fantastiska rollspel men de verkar ha missat målet en aning med sitt första steg in i brädspelsbranschen iom Crusader Kings. Spelet har börjat anlända i händerna hos backers nu och det har inte mottagits allt för väl. Inte katastrof... 25/06 Det beror nog helt på dig och de personer du försöker spela med. Om man verkligen är intresserad och går in i det utan krav och förväntningar annat än att bara ha en rolig kväll så är det verkligen inte svårt! Men om någon/några av spelarna egentligen... 25/06 Jag tror det kan bli svårt att bedöma intresset alla gånger, de brinner givetvis för sin sak och är passionerade spelare - men det gäller ju också att sälja in konceptet väl, samtidigt som det som du säger, är höga ingångskostnader. Det är väl också (so... 25/06 Jag tror problemet med många roll- och brädspel kickstarters är att de ofta har höga produktionskostnader och många arbetstimmar. Speciellt då de ofta måste lova massa extra godis att locka folk. Har sett en och en annan sådan som misslyckats. Svenska... 25/06 Vilket väl är precis vad man kan räkna med när man kör kickstarter, finns ingen garanti på att det går i mål, att tidsplaner hålls etc. Tråkigt, givetvis. Men du vet ändå vad du ger dig in på, som med allt annat man går in och stöttar ekonomiskt. 25/06 Papper och penna... det heter väl pen & paper på engelska, kastar man verkligen om det? Aldrig spelat ett sånt här spel tidigare, men man kanske borde ge det en chans? Är det svårt att komma in i som nybörjare? Vi är ett gäng som brukar spela brädspel... 25/06 Bolaget R.Talsorian Games som gjort rollspelet Cyberpunk 2020 och nu jobbar på denna prequel har en misslyckad Kickstarter som de inte klarade av att leverera på. Det var en nyutgåva på ett anime mecha rollspel kallat Mekton Zero. Fem år efter Kickstart... 25/06
Skicka en rättelse