Detta enligt de första recensionerna.

Releasen av Super Mario Maker 2 är två dagar bort, och recensionerna hintar om att det kan bli två långa dagar för fansen. Efter 42 betyg snittar spelet nämligen på 89 hos Metacritic, faktiskt pinnhålet högre än det hyllade originalet (88). Det återstår att se om snittet håller sig kvar där.

Snarare än att göra "en Mario Kart 8" (det vill säga, släppa Wii U-spelet på nytt till Switch) är alltså Super Mario Maker 2 ett helt nytt spel. Nyheter är bland annat storyläge och Super Mario 3D World-grejer att bygga med – för det är såklart fortfarande skapandet som är i fokus.

Bland stora publikationer hittar vi bland annat 9,5 från IGN ("Does nearly everything better than its already excellent predecessor") och 8 från Gamespot ("A bevy of new tricks to delight creators and players alike"). Kotaku delar sin vana trogen inte ut några siffror men säger att spelet är en "much more robust and feature-rich Mario maker". FZ-recensionen? Den läser du efter helgen.

Skicka en rättelse
Vad för typ av pennor är det. Jag har ju märkt att de till 3ds och wii u inte funkar till switch. Är det samma typ av pennor som till smarta telefoner nu istället? 28/06 Jag köpte nyss två pennor på Kjell & Co, en vit och en svart. 69kr st. Hojta till om du skaffar online så tar vi det där ifrån :) 28/06 Jag gillade ju första Super Mario Maker väldigt mycket, min dotter har också brukat spela det en del i perioder och det är roligt att se hur mycket bättre hon har blivit på att bygga än vad hon var från början. Hon brukar tala på att det ser väldigt kul... 28/06 Ingen fara, klart man ställer upp när en fellow gamer inte kan njuta av nya spel! :) Vad roligt att du har en bra sambo som värnar om dig och din hobby. Om du vill så kan vi lägga till varandra så vi kan spela varandras banor :) 28/06 Det var väldigt snällt av dig. Jag kan säga så här, att här hemma så är jag arbetslös just nu så jag har ingen koll på ekonomin och behöver gå genom min sambo om jag vill ha något. Det roliga är att hon överraskade mig igår med att beställa både nya Joy... 28/06 Antingen så är recensenterna superbusy eller så kom recensionskoden sent, annars verkar det lite udda 26/06 Ser fram emot detta. Ska se till att detta blir den riktiga inkörsporten till spel för min son (4 år). Till vilket pris som helst! :) 26/06 Personligen känner jag att Super Mario Maker 2 är hur första Mario Maker borde ha varit så jag köpte aldrig första till WiiU men tittat på många streams och kreativiteten i första spelet för banorna ger mig mycket starkt hopp för att tvåan kommer att... 26/06 Tänkte mer hur mycket stålar du saknar för att haka på premiären av SMM2. Kan bidra vid behov. 26/06 Hur mycket jag saknar fungerande Joy Con handkontroller? Ja, det finns ju några spel som jag saknar att spela på Switch men det går ju ingen nöd på mig. Har ju ett flertal andra konsoler att spela på med men nu när Super Mario Maker 2 snart är släppt... 26/06