Ubisoft släpper undertextstatistik.

Då jag hör ungefär lika bra som din 97-åriga farmor (död eller levande) är subbar någonting jag alltid aktiverar ögonaböj ("öronaböj"?). David Tisserand, project manager hos Ubisoft, har via Twitter delat statistik som visar att jag är långt ifrån ensam om detta.

95 procent av Assassin's Creed Odyssey-spelarna kör med subbar, och här var de på från start. I Origins fick vi själva aktivera dem, och i det fallet körde "bara" 60 procent med undertexter. Om de är på eller ej från start tycks alltså spela roll. Far Cry New Dawn (på från start) har hela 97 procent som kör med subbar, medan det i fallet The Division 2 (av) landar på 50 procent.

Kort sagt: undertexter spelar roll, men många låter spelet fatta beslut om "av" eller "på" åt dem.

Oavsett om man vill ha subs eller inte så är det ett sattyg att lägga möjligheten att ändra en bra bit in i spelet. Tror det var i GTA v som man var tvungen att spela ett helt uppdrag + mängder av intro scener man fick ta sig igenom innan det gick att... 01/07 Tycker personligen att upplevelsen blir trevligare utan dem. I stället för att sitta och läsa texterna kan man fokusera på att kika på animationerna, karaktärerna och vad som sker mycket bättre. Det blir mer inlevelse. Detsamma när jag kikar på serier.... 30/06 Tror det även finns andra förklarliga orsaker till varför vissa väljer att helt rata undertexter. Exempelvis dyslexi, som är en väldigt vanlig funktionsnedsättning (i olika grader). Texten kan då upplevas som störande och distraherande samtidigt som man... 29/06 Och första Assassin's Creed hade inte ens någon textning. Jag är hörselskadad sedan födseln och sätter alltid på textningen. När jag växte upp under VHS-åren så brukade jag undvika att glo på svenska grejer för att det inte var textat. Sitter kvar lite... 28/06 Kör nästan alltid med undertexter påslaget. Jag förstår att vissa upplever att det förstör inlevelsen lite men jag tror det nästan uteslutande är en vanesak. Jag tänker sällan på att läsa texten, jag tar bara in den samtidigt som jag lyssnar och uppleve... 28/06 Jag har subs på så fort det finns möjlighet då jag tycker det blir lättare att hänga med. Inte alltid dialoger är så tydliga när det smäller o smattrar omkring en. 28/06 Kör engelska undertexter på allt jag kan (spel, serier, film). 28/06 Det finns så många anledningar till att jag alltid kör med dem på, men de främsta är nog att jag inte kan ha så högt ljud att dem går att höra bra, dålig hörsel och svårigheten i att lyssna på någon som rollspelar samtidigt som jag försöker överleva i... 28/06 Jag spelar alltid med undertexter på. En del dagar får jag tillåtelse av frugan att ta en halvtimma eller timma för mig själv vid datorn, men då är ungarna ofta runt benen och det är lite småsvårt att höra något. Så för att undvika hörselskador så blir... 28/06 Så länge ingen har vart inne och översatt undertexterna mitt tv-spel till svenska så har jag dem på. Har dock märkt att det nästan räcker med att ha konsol-språket inställt på engelska för att slippa menyer och såt trams på svenska. Även fast jag har... 28/06
Skicka en rättelse