Jordan Mechner ger sig inte.

I januari i fjol skrev vi om att Jordan Mechner, mannen bakom Prince of Persia-serien, jobbade för serien återkomst. I höstas sade Ubisoft att det inte var en fråga om vilja, utan om resurser.

Under Game Lab (via VG247) låter Mechner hälsa att, nej, han har inte gett upp. En i publiken frågade om han fortfarande var intresserad av att göra en ny del i serien, och på det svarade Mechner ett enkelt: "Ja". Han skulle inte heller tacka nej till remasters av de gamla spelen.

Vad Mechner däremot kan bekräfta här och nu är en bok om hur det allra första Prince of Persia skapades (30 år i höst – jösses, tiden går), och den planeras att släppas någon gång i vår.

Skicka en rättelse
1an var grymt bra. De andra not so much. PC var platsen det skulle spelas 30/06 Sands of time är ett spel jag håller väldigt varmt om hjärtat. Jag tror helt ärligt att det skulle leta sig in på en topp 20 all time om jag vid något tillfälle skulle orka göra en sådan lista. Definitivt topp 50 iaf. Supermysigt, med tight gameplay och... 28/06 Jag spelar gärna ett Prince of Persia spel igen. Var längesedan nu och saknar allt serien en smula. 28/06 Och jag är sugen att lira ett nytt PoP spel 😄 28/06 Snes pop är så förbannat bra. Mycket bättre än alla andra pop, eller Sands of time var sjukt nice det med, men sedan tar det stopp. 28/06 Är väl Patrice Franskielier (minns inte efternamnet) som är typ mest ansvarig för att folk fortf minns PoP. (Han var dajrektor för Sands of Time etc) Originalet minns ju mest för det hade snygga animationer för tiden (Mechner använde 'rotoscoping', och... 28/06 Har alltid gillat denna serien, både SNES, PC och Xbox versionerna, men serien har ju tappat i kvalité tyvärr. Finns dock en sjuk potential rent story mässigt och gameplay säkert också men det måste stå ut från AC, Uncharted och Tomb Braider så det inte... 28/06 Älskade serien fram tills rebooten Prince of Perisa (igen) som va, om minnet inte sviker mig, håll in A eller X på xbox så springer karaktären igenom spelet själv. Lite trist med tanke på att Sands of time va fantastiskt roligt. Warrior within va lite... 27/06 Kommer ihåg att jag och polarna satt och kollade hur banorna såg ut på spelet till Snes. Bara för att veta var man kunde hoppa och dö råast på spikarna m.m. 27/06 Serien som dog pga Assassin's Creed... Sen råkar ju AC vara en trevlig serie också! 27/06