Tog även hem ytterligare två utmärkelser.

I konkurrens med bland andra Watch Dogs Legion, Star Wars Jedi: Fallen Order och Doom Eternal har Final Fantasy VII Remake röstats fram som bäst på E3 i en omröstning bland spelkritiker.

Innan du slår i näven i bordet och gormar "Men... Cyberpunk 2077!?" ska vi reda ut en sak. Spel diskvalificeras från omröstningen om det inte gick att spela minst fem minuter av det på mässan. Därför föll även exempelvis Zelda: Breath of the Wild "2" bort. Och detta låter ju ganska rimligt, då det är svårt att utse "bäst" om man inte kan klämma på spelet. Fler kategorier och vinnare:

Best Original Game: The Outer Worlds
Best Console Game: Final Fantasy VII Remake
Best PC Game: Doom Eternal
Best Action Game: Doom Eternal
Best Action/Adventure: Watch Dogs Legion
Best RPG: Final Fantasy VII Remake
Best Strategy Game: John Wick Hex
Best Independent Game: Twelve Minutes

Ännu fler vinnare hittar du här, där Cyberpunk 2077 får ett specialomnämnande för sin grafiska prestation. Missa inte heller våra E3-listor; action, rollspel, strategi, äventyr, indie.

Skicka en rättelse
@Proximately: Är så glad att min kommentar framstår bitter. Jag är bitter som satan! Edit: Jag får ut mycket mer av E3, speciellt följer jag Projekt RED-gänget med stort intresse, men artikeln handlade väl om vad man valde att lyfta fram som bransch?... 30/06 @Landelusen: Jag är också ett stort fan av originalet och du låter ganska bitter om den kommentaren är allt du kan få ut från årets E3. En remake av Final Fantasy VII ska göras precis på det hår sättet, man utmanar originalet men behåller teman, grundlä... 30/06 Nu vet jag inte helt säkert men vad jag förstått det som så kommer spelet fortfarande vara ganska likt originalet gameplay mässigt. Det kommer funka typ lika dant bara att din gauge laddas upp genom att du slår på fienden för att sen när den är full kas... 29/06 cyberpunk sopade mattan. Enda spelet jag brydde mig om mer eller mindre, sket högaktningsfullt i allt annat för att just det kommer sluka mig att det inte finns tid för mer. 29/06 "som det verkar" vilket jag skrev måste väl ändå indikera på en viss ödmjukhet i utdömandet? ;) Jag är en gammal räv som älskar hela "schack"-aspekten av turn based combat (som bl.a. fanns i FF7, FFX) och jag gillade inte det nya sättet att slåss på i... 29/06 @Landelusen: Du är rätt snabb att döma ett spel som du aldrig har spelat. 29/06 Sjukt misslyckande ifrån spelvärlden. En - som det verkar - sämre version av ett asgammalt spel är det mest spännande spelet i världen just nu? Yikes. Jag älskar FF7, men inte den här live-action-gröten som spelet verkar bli i remake-versionen. 28/06 Det var ju bäst. Detta och Cyberpunk. 28/06 Psychonauts 2, Bleeding Edge och Ori and The Will of Wisps var mina favoriter. 28/06 Fanns det ens spel med gameplay på E3? 😂 28/06