Uppdatering: filerna till betatestet har tydligen hamnat på villovägar, och nu går 343 Industries ut och varnar för att man kan komma att stänga av alla associerade konton hos personer som laddar ned eller spelar betatestet utan att ha blivit inbjudna.

Halo: The Master Chief Collection är precis som namnet antyder en samling Halo-spel, varav flera aldrig tidigare släppts till PC. Samlingen släpptes till Xbox One under 2014, men är alltså nu även på väg till PC. Spelen kommer släppas i kronologisk ordning under 2019, tills den kompletta samlingen är ute.

Innan dess ska dock spelen testas, och nu har runt 1,000 personer som deltar i programmet Halo Insiders fått lägga vantarna på ett uppdrag från Halo: Reach, som är det första spelet i samlingen som kommer släppas.

Vi andra dödliga för dock hålla till godo med en 15 minuter lång video av spektaklet, som visar uppdraget Tip of the Spear i 4K-upplösning. Uppdraget är ett bra tvärsnitt av spelet och inkluderar högoktanig action med slirande warthogs, tjattrande grunts och granatgevär som avfyras från helikoptrar.

Vidare har man meddelat att PC-versionen av Halo: Reach inledningsvis inte kommer levereras med Forge-läget, utan att det kommer läggas till vid ett senare tillfälle. En av anledningarna ska vara att vissa delar av läget inte är optimerade för användning med mus och tangentbord.