Kommer portningen ända fram månntro?

Uppdatering: filerna till betatestet har tydligen hamnat på villovägar, och nu går 343 Industries ut och varnar för att man kan komma att stänga av alla associerade konton hos personer som laddar ned eller spelar betatestet utan att ha blivit inbjudna.

Halo: The Master Chief Collection är precis som namnet antyder en samling Halo-spel, varav flera aldrig tidigare släppts till PC. Samlingen släpptes till Xbox One under 2014, men är alltså nu även på väg till PC. Spelen kommer släppas i kronologisk ordning under 2019, tills den kompletta samlingen är ute.

Innan dess ska dock spelen testas, och nu har runt 1,000 personer som deltar i programmet Halo Insiders fått lägga vantarna på ett uppdrag från Halo: Reach, som är det första spelet i samlingen som kommer släppas.

Vi andra dödliga för dock hålla till godo med en 15 minuter lång video av spektaklet, som visar uppdraget Tip of the Spear i 4K-upplösning. Uppdraget är ett bra tvärsnitt av spelet och inkluderar högoktanig action med slirande warthogs, tjattrande grunts och granatgevär som avfyras från helikoptrar.

Vidare har man meddelat att PC-versionen av Halo: Reach inledningsvis inte kommer levereras med Forge-läget, utan att det kommer läggas till vid ett senare tillfälle. En av anledningarna ska vara att vissa delar av läget inte är optimerade för användning med mus och tangentbord.

Skicka en rättelse
Spelade Halo 1 & 2 på pc (och väntade sen förgäves på 3:an). Jag hoppas att det i detta fallet åtminstone handlar om remakes av dom spelen och inte bara lätt uppiffade versioner av de nu mycket gamla originalen. Följde av naturliga skäl inte med så myck... 01/07 Så sant! 01/07 Bör tilläggas att Reach inte finns till Master Chief Collection till Xbox One heller ännu, det är något de bestämt sig för att lägga till nu som bonus. 30/06 Nej. 30/06 Jag missade Halo Reach på sin tid Xbox 360, men har nyligen fått ett ex till 360. Kan inte påstå att den här versionen till PC ser ut som något större lyft. Minsta minimala ansträngning typ så jag kan lika bra köra 360 versionen. Trots att PC versionen... 30/06 Självklart går det att önska mer, men nu är det vad det är och jag tycker som sagt att det åtminstone går åt rätt håll. Tror inte de fått tillbaka pengarna om de lagt för stora resurser på detta om jag ska vara ärlig. 30/06 Kul men återigen; dra upp fov till minst 90 för fan. Det skryter med att det kommer stödja 4K och ha justerbar FOV sen visar de upp dessa klipp som lika gärna kunnat spelas på en Xbox One, alt X. 30/06 Ser ut som Halo, vilket är fint som snus. Men om jag köper spelet kommer jag garanterat spela det med en Reshade aktiverat. Spelet ser nog så grådaskigt ut, tyvärr. 30/06 För ett spel som kommer kosta typ 100kr så tänker jag inte klaga direkt ^^ Är storyn och gameplay jag är ute efter. 30/06 Kommer säkert fixas med shader-patches osv av fans sen.... men som vissa sagt här så känns spelet verkligen "meh". Kul för Halo-fans att det kommer, men det kommer för sent... hade varit nice om de lagt ner lite kärlek i spelet och gjort en remake istäl... 30/06