Du kan lugnt fortsätta spela dem enligt Googles Phil Harrison.

Om du köpt ett spel via Stadia – Googles kommande tjänst för spelströmning – som utgivaren sedan tar bort från plattformen, kommer du då fortfarande kunna spela det? Svaret är ja, säger Phil Harrison, vice VD för Google och ledare för Stadia, i en intervju med Gamesradar. Och frågan är absolut legitim med tanke på att man med Stadia inte laddar ned de spel man köper, vilket är fallet med till exempel Steam.

Det kan uppstå situationer – vilket vi sett i det förflutna – där en utvecklare eller utgivare inte längre har rättigheterna att sälja till nya spelare. Det skulle innebära att spelet inte finns tillgängligt för nya spelare, men kommer fortsätta att vara tillgängligt för existerande spelare.

Folk som hoppats på att få testa Stadia innan den släpps senare i år kommer dock bli besvikna, eftersom man inte har några planer på betatest eller liknande av tjänsten.

Förra året höll man dock i ett test titulerat Google Stream, där vissa fick möjligheten att strömma Assassin's Creed Odyssey till olika enheter. Reaktionerna var överlag positiva, både vad gäller latens och bildkvalitet. Hur tjänsten presterar när tusentals personer försöker använda den på samma gång återstår dock att se.

Skicka en rättelse
Lägg ner steam, google kommer stjäla alla valves marknadsandelar. 02/07 Nej, spelen säljs inte längre så man kan inte hitta dom om man söker i "store". Men jag har kvar dom på min lista och kan ladda ner dom precis som tidigare. 01/07 Nu var det ju så "jag" läste det...kanske var så att det faktiskt är du som tolkade det rätt? Personen får någon klargöra vem som hade rätt. :D 01/07 Aha tack. Fattar nu. Borde läst det lite noggrannare. Tack. :) 01/07 Jag tror han menar att de skulle kunna göra dem ospelbara, men har inte gjort det och att spelen de tagit bort från biblioteket fortfarande går att spela för honom. :) Angående Stadia är jag on the fence. Vi får se helt enkelt hur det ser ut när tjänste... 01/07 Jag förstår inte vad Google kommer ha att locka med med denna tjänsten? Det är ju mer eller mindre bara nackdelar jämfört med existerande plattformar. Latency, oavsett hur snabb leverantör man har så är det alltid en delay till närmaste server. Spela... 01/07 Ser fruktansvärt mycket fram emot denna tjänst och förbokade samma dag som det kom upp. Kommer testa The Division 2 direkt när den släpps. Perfekt spel att testa latancy och andra grejer i. Även Destiny som man får med. Sen blir det ju underbart med Bal... 01/07 Gaming marknaden är ju otroligt stor. Inte konstigt google också vill in i smeten, det handlar ju om massvis med pengar. Lyckas de bara få några fåtal marknadsandelar så är ju fortfarande pengar in. Tror google kommer för att stanna helt enkelt. 01/07 Fuck Google. Project Veritas har visat vad dom är. 01/07 FLOPP 01/07