Om du köpt ett spel via Stadia – Googles kommande tjänst för spelströmning – som utgivaren sedan tar bort från plattformen, kommer du då fortfarande kunna spela det? Svaret är ja, säger Phil Harrison, vice VD för Google och ledare för Stadia, i en intervju med Gamesradar. Och frågan är absolut legitim med tanke på att man med Stadia inte laddar ned de spel man köper, vilket är fallet med till exempel Steam.

Det kan uppstå situationer – vilket vi sett i det förflutna – där en utvecklare eller utgivare inte längre har rättigheterna att sälja till nya spelare. Det skulle innebära att spelet inte finns tillgängligt för nya spelare, men kommer fortsätta att vara tillgängligt för existerande spelare.

Folk som hoppats på att få testa Stadia innan den släpps senare i år kommer dock bli besvikna, eftersom man inte har några planer på betatest eller liknande av tjänsten.

Förra året höll man dock i ett test titulerat Google Stream, där vissa fick möjligheten att strömma Assassin's Creed Odyssey till olika enheter. Reaktionerna var överlag positiva, både vad gäller latens och bildkvalitet. Hur tjänsten presterar när tusentals personer försöker använda den på samma gång återstår dock att se.