En konsol för de som vill ha grafiktunga storspel, säger Sony.

Wall Street Journal rapporterar (bakom betalvägg) om hur Sony nu börjar prata om målgruppen för kommande ”Playstation 5”. Företagets Chief Executive Kenichiro Yoshida har kallat konsolen en nischprodukt, riktat mot seriösa spelare. På en företagsbriefing ska han ha sagt att “detaljer är viktigare än någonsin när man gör spel”. Ytterligare en chef sade att företaget tror att folk köper en konsol för att spela grafiktunga spel.

Enligt WSJ är fokus för Sony nu att få spel från de stora mjukvarujättarna klara för lanseringen, och att sluta avtal för exklusivitet, tidsbegränsad eller inte. Chefer för mindre utvecklare säger att de känner sig nonchalerade av företaget, och det är tydligt att man initialt satsar på AAA-titlar från egna studior och delvis rör sig bort mot den indievurm man tidigare haft. Sony säger dock att man fortfarande förväntar sig att mindre utgivare vill släppa spel till konsolen, även utan Sonys stöd, helt enkelt för att den kommer bli så pass populär.

Vidare skriver WSJ att man ser Microsofts nya konsol som den stora konkurrenten. Nintendo ses inte som en stor rival, då de tenderar att appellera till en något yngre publik. Google Stadia ses inte heller som en direkt konkurrent i dagsläget, då man menar att det fortfarande kommer att krävas en kraftfull maskin i hemmet för att kunna köra den senaste grafiken stabilt. Detta på grund av att molnbaserade tjänster måste förlita sig på svajiga internetuppkopplingar – något som förstås kan komma att förändras i framtiden.

Playstation 5 beräknas släppas lagom till julhandeln 2020.

Skicka en rättelse
Jag gillar det låsta ekosystemet;). Jag vill ha en maskin som endast låter mig spela spel och inte erbjuder mig en massa annat som får mig att snegla åt andra håll medans jag spelar (alt tab+ 100 olika flikar med underhållning samtidigt). Jag tycker kon... 02/07 Jag betalade 2500 till en som vunnit lanseringskitet men inte ville ha kvar konsolen. Jag hoppas på samma tur med playstation 5 haha 02/07 Mycket överlägsen prestanda är långt från enda fördelen. Det jag ser som den största fördelen är mångfaldet i spel och applikationer till PC jämfört med låsta ekosystem (konsoler). 02/07 Det är inte grafiken som i upplösning eller om det är low/medium/High inställningar som gör att jag föredrar min PC över Xbox utan det är att man kan spela i 100FPS osv. Spelen tycker jag ser tillräckligt bra ut på min One S ( i alla fall så länge jag... 02/07 Det grafiska är ofta marginellt, folk får det att låta som det är en massiv skillnad, men nej. Det är som du säger att flytet är den större skillnaden om man har hårdvara för det. Låter som att PS5:an kan bli dyrare än jag trodde. 4000 - 5000 kr max är... 02/07 Vadå enda. Google, discord, spotify etc alla hjälpmedel på en alt tab. Dessutom är ju en PC inte en enstaka maskin. Prestanda kommer utav hårdvara som du väljer ut själv efter budget. Alltså kan en snik-PC/gammal pc vara sämre än en konsol. Jag skulle... 02/07 Låter bra det. Sony har inte gjort en besviken under sin livsstid i spelkonsoll branchen. De fick strul med ps3an men trots detta så kom det en hög med grymma lir till den med. 02/07 Ja skillnaden blir ju större med värre grejer. Jag vet Witcher 3 som jag jämfört här senast som både flyter och ser bättre ut på PC än ps4, så klart inte lika tydligt när man står stilla men det är som skarpare på skärmen helt enkelt. Sen gör ju flytet... 02/07 Nu spelar jag för tillfället enbart på konsol men ärligt talat, skiljer det så jädra mycket egentligen? Flytet är ju oftast/alltid bra mycket bättre på en kraftig PC men grafiken? Där skulle iaf jag vilja påstå att gapet inte alls är så stort som många... 02/07 Haha, jo det låter det: "...riktad mot seriösa spelare"...för den lite kräsne kanske, som inte vill kompromissa? Så Sony gör en Nvidia och Apple då? Lär ju inte kosta under 7 iallafall...kanske närmare 9? 02/07