"Fuck the Oscars" är Josef Fares mest kända citat, men det kommer mera. Fares har redan sagt att hans nästa spel (inte A Way Out 2) kommer bli "omöjligt att tröttna på", och att det kommer "fucka" med oss. Trots EA-samarbetet säger Fares att han har total kontroll över sitt spel.

Dessutom – och det förvånar nog ingen – säger Fares vad han vill.

Jag säger vad jag vill. Jag har inga restriktioner. Ingen säger åt mig vad jag ska säga. EA vet detta, de vet att de inte kan kontrollera mig. Jag är den jag är, och folk kommer antagligen ogilla en del av det jag säger.

Det berättar Fares för VG247 där han, på frågan om Hazelight kan komma att göra ett trippel-A-spel, svarar: "Trippel-A kan jag göra idag. Inga problem." Under Game Lab i Barcelona delade Fares också ut en rätt rejäl känga åt Candy Crush Saga-studion King. Också via VG247:

Jag var på ett föredrag där King talade om kreativitet. Och jag bara: "Va!?" Jag har inget emot kreativitet i affärsstrategier. Du måste vara kreativ för att tjäna pengar. Men kom inte och säg till mig att "vi är kreativa".

Fares tycker att King ska sluta hymla med att pengar är deras drivkraft, och att deras kreativitet inte sträcker sig längre än så. Och detta är förmodligen inte det sista vi hör från Fares.