Delar också ut en känga till Candy Crush-folket.

"Fuck the Oscars" är Josef Fares mest kända citat, men det kommer mera. Fares har redan sagt att hans nästa spel (inte A Way Out 2) kommer bli "omöjligt att tröttna på", och att det kommer "fucka" med oss. Trots EA-samarbetet säger Fares att han har total kontroll över sitt spel.

Dessutom – och det förvånar nog ingen – säger Fares vad han vill.

Jag säger vad jag vill. Jag har inga restriktioner. Ingen säger åt mig vad jag ska säga. EA vet detta, de vet att de inte kan kontrollera mig. Jag är den jag är, och folk kommer antagligen ogilla en del av det jag säger.

Det berättar Fares för VG247 där han, på frågan om Hazelight kan komma att göra ett trippel-A-spel, svarar: "Trippel-A kan jag göra idag. Inga problem." Under Game Lab i Barcelona delade Fares också ut en rätt rejäl känga åt Candy Crush Saga-studion King. Också via VG247:

Jag var på ett föredrag där King talade om kreativitet. Och jag bara: "Va!?" Jag har inget emot kreativitet i affärsstrategier. Du måste vara kreativ för att tjäna pengar. Men kom inte och säg till mig att "vi är kreativa".

Fares tycker att King ska sluta hymla med att pengar är deras drivkraft, och att deras kreativitet inte sträcker sig längre än så. Och detta är förmodligen inte det sista vi hör från Fares.

josef fares är härlig prick. han var mycket underhållande när han var med i radioprogramet/podden p3-spel. Han har vision och mycket bra tankar till hus spel ska vara. han säger vad han tycker och han sitter inte med en pinne i ärslet som många andra... 02/07 @PcGamer: Detta är en mycket bra video av Sterling med ett budskap alla som är det minsta intresserade av spelindustrin (eller kanske spel överhuvudtaget) borde grubbla över. Detta är nog det värsta fenomenet som spelindustrin göder med ibland rent onds... 02/07 https://www.youtube.com/watch?v=7S-DGTBZU14 Och för de som är intresserade, Candy Crush Saga är mer eller mindre en "klon" av Bejewled men det spelet var i sin tur inte heller ett spel som de skapat på egen hand. "This is a Russian game called Shariki... 02/07 Jag har varit på burger King. 02/07 Har också varit på deras kontor, låt standarden på spelen sättas av folk som plaskar runt i bollhav och klättrar på trästegar i entrén. 02/07 Dom har skapat spel som liknar bejweeled som är ett gammalt spel. men där det blir svårare för varje bana och du har x antal försök och energibar som alla mobilspel. sen kan köpa saker för få mer energi eller extra skott poäng m.m osv ja det vanliga.... 02/07 Är King stället som har en massa olika små onlinespel där man kan satsa pengar? Har ju ingen aning om vilka av spelen de skapat själva. Men en herrans massa av dem finns det ju. Varav en del är kul men de flesta känns som återanvändningar av annat. 02/07 Dock skapades Candy crush på en högst okreativ basis. -_- 02/07 Tror på det när jag ser det :) 02/07 Han verkar rätt så reko den killen. Skulle vara kul att få jobba för honom. :D 02/07
Skicka en rättelse