CD Projekt Red arbetar på två cyberpunkrealterade ”saker”, utöver Cyberpunk 2077. Det rapporterar den polska ekonomisajten Bankier (översatt av dsogaming) från CDPR:s senaste måndagskonferens. Företagets boss Adam Kicinsky:

“Vi jobbar på tre cyberpunk-saker – huvudspelet och två till. Det är tre team. Vi jobbar också på Gwent och vi har ett outannonserat spel hos Spokko [systerbolag som jobbar med mobilspel – reds anm.]. Så vi har fem arbetande team, tre jobbar på Cyberpunk.

CDPR:s Piotr Nielubowicz tillade att deras ”nästa stora projekt också kommer placeras i Cyberpunk-universumet”, och att de har börjat arbeta på det och ser det som ett väldigt stort och ”innovativt” projekt.

Det är viktigt att påpeka att Kicinski säger ”cyberpunk-saker”, vilket kan innebära att han syftar på de expansioner som med stor sannolikhet kommer, i stil med Blood and Wine och Hearts of Stone till the Witcher 3. CDPR har sagt att de ”pratar om” expansioner internt, men att de inte vill att de ska stjäla något innehåll eller uppmärksamhet från originalspelet.

Vi vet att CDPR:s avdelning i staden Wroclaw jobbar med något multiplayer-relaterat tillsammans med kanadensiska Digital Scapes, och då återstår att få svar på om Cyberpunk med multiplay blir en helt fristående titel (det ”stora, innovativa projektet”) eller kanske en av expansionerna.
Tiden lär utvisa detta – sin vana trogen koncentrerar sig företaget nu all sin kraft på att färdigställa huvudspelet, som släpps 16 april, 2020.

*Uppdatering: CD Projekt sa att man har tre studior som arbetar på cyberpunkrelaterade projekt, inte att man har tre projekt på gång. Översättningsfel, läs mer här.