Massor av obekräftade uppgifter att drömma dig bort till.

Det har dykt upp nya, omfattande rykten om Grand Theft Auto 6.

Först har vi en Reddit-användare som kallar sig JackOLantern1982, som påstår sig ha fått informationen från två två personer med förflutet hos spelmedierna PC Gamer och Kotaku. Vissa av uppgifterna stämmer med GTA 6-rykten från förra året, däribland arbetsnamnet och var det utspelas.

Innan vi går in på detaljerna: uppgifterna är obekräftade och ska inte tas för något annat än rykten. Men om inte annat kan det vara kul att gå tillbaka och jämföra den dag då Rockstar officiellt berättar vad GTA 6 blir för spel.

Med det sagt: några av de största sakerna från första rykteslistan:

 • GTA 6 uppges gå under arbetsnamnet "Project Americas".

 • Det utvecklas för Playstation 5 och Xbox Project Scarlett, alltså inte till PS4 och Xbox One. Inget sägs om pc.

 • Det utspelas under 70- och 80-talen i åtminstone två fiktiva städer, baserade på Miami (Vice City) och brasilianska Rio de Janeiro. Det talas också om Havanna på Kuba och andra städer.

 • Du spelar Ricardo (enart, inte flera karaktärer som i GTA V), som med sin vän Kacey klättrar uppåt i en drogkartell. De börjar som smugglare mellan Vice City och "Rio" (okänt namn i spelet)

 • Att bygga ett drogimperium spelar en central roll. Mekaniken hämtas från Vice City Stories, men har gjorts större. Det handlar om att ta över andra gängs områden för att utöka din maktsfär.

 • Ett gigantiskt fängelse ska spela en viktig roll.

 • Vädersystemet innebär orkaner och översvämningar.

 • GTA 6 blir mer arkadigt än Red Dead Redemption 2, men det lånar vapensystemet där du bara kan bära ett par vapen åt gången. Och bilen funkar som hästens sadel i RDR2: ett förråd för vapen och utrustning.

Det andra ryktet kommer från Reddit-kontot Gfk53. Uppgifterna sägs sägs komma från en "inside source". Till viss del överensstämmer de båda ryktena, men andra saker skiljer sig eller är nya.

 • GTA 6 innehåller tre, fyra stora städer: Vice City (bygger på Everglades), Havanna (inget spelnamn), en stad i Panama, Brasilien eller Colombia.

 • Vice City blir den hvuudsakliga spelplanen

 • Städerna åtskiljs av vatten. Fast travel är troligt, men det ska gå att flyga på 10-15 minuter.

 • Utspelas under flera decennier, från 70-talet till i dag

 • Här nämns samma arbetsman, vädersystem och storväxta fängelse som i ryktet ovan.

Båda hävdar att Rockstar jobbar på Bully 2.

Avslutningsvis har Kotaku-redaktören Jason Schreier, känd för att ha tentaklerna nere i många spelföretags mylla, kommenterat GTA 6-ryktena. Han ger inte mycket för dem:

"A good rule of thumb is that if a video game leak is a giant list of incredible-sounding bullet points, it's fake."

Tack till Fezk, Zontos för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
https://youtu.be/VDe8GDfjM7Y 03/07 Jo visst, jag ville bara informera lite :) 03/07 Det är nog inte så många som går och tror den här är äkta ändå men det är ändå roliga spekulationer. 03/07 Hela den här leaken är fake. Frågar man JackOLantern om bevis länkar han till ett LinkedIn-konto som ska vara hans kompis på Rockstar, en viss Jack Swanley, men folk har frågat riktiga Rockstar-anställda och det har aldrig jobbat någon Jack Swanley där.... 03/07 Som jag skrev i min tråd som jag skapade innan så låter det lite för bra för att vara sant, lite mycket information liksom och om det nu skulle stämma så skulle allt hinna ändras. Men jag tycker det låter lockande att få glida genom Vice City till The... 02/07 Lät rätt bra förutom: "GTA 6 blir mer arkadigt än Red Dead Redemption 2, men det lånar vapensystemet där du bara kan bära ett par vapen åt gången. Och bilen funkar som hästens sadel i RDR2: ett förråd för vapen och utrustning." Nej tack till det. 02/07 Bra om det är en manlig huvudperson och inte kvinna då jag absolut vill lira som snubbe och göra värdetransportrån och bäckna narkotika. Visst, det bästa vore väl om de lade in en man o en kvinna med sina egna röster så spelaren själv fick välja sin fav... 02/07 "Det utspelas under 70- och 80-talen" Efter jag såg det for jag in hos Avanza och köpte 10 TTWO aktier 02/07 Det gör vi. Slarvigt. Tack! 02/07 Stort fängelse låter intressant och det låter Rockstar, de vill säkert göra något som sticker ut lite och som man aldrig fokuserat på i denna typ av spel direkt. Samma som att Bully också har en väldigt unik setting. Jag tycker allting låter för bra/gen... 02/07