Varför återuppfinna hjulet?

Apex Legends hyllades av många när det kom, inte minst för det innovativa ping-systemet som används för att markera fiender och platser med bara en knapptryckning. Röstkommunikation för sådana enkla kommandon som ”där är fienden!” eller ”vi landar där” var snart ett minne blott, och med det också den förvirring som kunde uppstå inom ett lag som inte spikat exakt hur saker ska kommuniceras.

I och med den senaste patchen finns funktionen nu också i Player Unkown’s Battlegrounds, PUBG. Håll bara ner mushjulet för att markera fiendens placering, ett föremål eller en punkt som ni ska sammanstråla på. Funktionen berättar också för dina medhjälpare hur nära eller långt borta din markering är i förhållande till dem själva. Förutom pingen innehåller hjulet som fälls upp åtta olika kommandon (se bilden ovan).

Dags att spela PUBG igen? Eller så minns vi tillbaka till våra rafflande streams...

Skicka en rättelse
Dubbeltryck gör ingen skillnad. Enemy spotted i rött blir det om det är en fiende där i närheten. 03/07 Är det när du använder dubbeltryck eller enkeltryck på knappen som den automatiskt visar fiende-ikon beroende på om det faktiskt är en fiende där du siktar? För när du dubbeltrycker har jag för mig att det alltid blir en "enemy spotted" oavsett omdet... 03/07 Påminner om Rising storm. 2: Vietnam. Där kan man kalla på medic, be om ammo, arty och pinga ut var du ser fienden. Avstånd och ett ungefärligt läge. Och en röst som säger vad din karaktär har sett. Har inte de äldre Battlefield spelen o framåt haft någ... 03/07 Jaa, jag är rädd att spelet allt mer går ifrån sin "realistiska" / taktiska hardcore-Shooter till mer arcade-skräp... 02/07 Det här med "realistisk" teamplay försvinner mer å mer för varje patch. Hoppa från höghus är numera helt OK, sålänge du lägger dig över en kant 50m längre ner :D 02/07 Väldigt många är mot att prata när de spelar så ett ping system är inget dåligt, så länge man inte kan spamma för att förstöra för sina medspelare. Det värsta som finns när man spelar ett gruppspel är att hela gruppen är knäppt tyst, jag kan inte säga... 02/07 Systemet kan dock utnyttjas, t.ex. om du spammar knappen där du tror det är en fiende så kan du ta reda på exakt var han är genom en mur eller staket då texten blir röd där fienden är. Detta funkar även på lång håll om du vill ta reda på vilket håll en... 02/07 @eld: Det ligger något i det men samditigt har inte PUBG den ursäkten. Då det inte finns några specifika karaktärer i PUBG hade dom klarat sig med två röster, en för manliga karaktärer och en för kvinnliga. 02/07 Alla dessa voicelines är ju dock en av orsakerna till varför allt tar så lång tid att implementera i apex. Ett nytt vapen? voice line för alla legends some någonsin funnit och kommer finnas. 02/07 Känns väldigt amatörmässigt i jämförelse. I Apex säger ju karaktärerna vad man pingar, vilket gör att spelarna kan ta till sig informationen medans de spelar vidare. I PUBG måste man läsa chatten, och skulle man vara i inventariet eller kartan, då syns... 02/07