Men återbetalningen kan komma med en hake.

Det var under Epic Games Store-sponsrade PC Gaming Show på E3 som Yu Suzuki klev upp på scenen och förkunnade: Shenmue III på pc blir exklusivt på Epic Games Store. Exakt hur exklusivt var till en början oklart, men till slut kröp det fram att det rörde sig om ett år.

Och många Kickstarter-backers som hellre ville ha spelet på Steam än Epic såg rött .

I en ny Kickstarter-uppdatering berättar Suzuki och kompani att besvikna pc-spelare kommer kunna få pengarna tillbaka. Man undersökte om det gick att erbjuda Steam-nycklar vid release, men detta var inte möjligt, och det är något som beklagas djupt av utvecklarna bakom spelet.

That we are not able to offer Steam keys for Kickstarter rewards at the time of the game’s release is a great disappointed and inconvenience for those backers who were expecting to receive them. We deeply apologize for the unrest caused by the announcement.

Därför erbjuder man pengarna tillbaka, men också andra möjligheter. Istället för en Epic-kod dag ett får man en Steam-kod dag, tja, 365. Ett års väntan, med andra ord. Dessutom kan man byta plattform till Playstation 4. Att få pengarna tillbaka har potentiellt sett en hake.

In the case rewards within your reward tier, such as in-game content, have already been created and implemented, a full refund may not be possible.

Mer information kring detta ska följa i en ny Kickstarter-uppdatering. Shenmue III släpps (men vi håller inte andan) i november, men i Steam-fallet är det alltså november 2020 som gäller.

Skicka en rättelse
Stenhård konkurrens är det väl knappast. Verkar vara en hyfsat stabil bransch trots EGS aggressivitet. 03/07 Speltjänsterna konkurrerar ju stenhårt. Verkar vara en tuff marknad. Och priserna kanske inte kan eller ska pressas mer på spel. Kan ju bli sämre kvalitet då. 03/07 De måste inse att de inte är kunder utan att de är investerare. Tyvärr så motsvarade inte resultatet fullt ut deras förväntningar. Shit happens, bara att gå vidare till nästa investeringsmöjlighet eller undvika att investera. 03/07 "Skrivet från min Huawei" 03/07 Det absolut mesta är bara skitsnack från de som inte vill lämna sin favoritplattform. Det finns definitivt många, många saker Epic måste förbättra, men allt snack om konsumentfientlighet är, helt enkelt, extremt överdrivet. Så svaret på din fråga är:... 03/07 Tittade snabbt på kampanj-sidan så kan ha missat något, men det står inte att man ska få en steam-nyckel. Folk får sluta vara så gnälliga. 03/07 Bryr mig egentligen inte särskilt mycket om alla Epic-exklusiva titlar även om jag gärna hade köpt dem via Steam istället. Men att gå ut med detta EFTER att kunder redan har sänkt pengar i det och haft en viss förväntning är bara svinigt. 03/07 Bara och bara. Principsaken är väl att vi gillar konkurrens. Konkurrens innebär att spelbutikerna måste pressa sina priser eller erbjuda bättre tjänster. Utan konkurrens så pressas inte priser och det erbjuds inte bättre tjänster. Så det är ganska enkel... 03/07 Jag kör Xbox och påverkas inte men gör det något att spelet finns exkl. på Epic? Är det dyrare eller sämre eller bara en principsak? 03/07 Jag hade varit helt för att de hade släppt spelet överallt istället. Att man tar en exklusivdeal om det är så att man inte har råd att göra klart ett spel det är en sak, kolla Bayonetta 2, hade inte Nintendo hoppat in så hade spelet inte blivit gjort... 03/07