Fan-remastern som går och går men aldrig kommer fram till Whiterun.

Skywind, remastern eller remaken som är en del av The Elder Scrolls Renewal Project (TESRenewal), har varit under utveckling sedan Skyrim släpptes, 2012. Fanteamet bakom Skywind har som mål att återskapa Morrowind i Skyrim-motorn, men som med många andra frivilligprojekt har de svårt att faktiskt leverera.

Trailers kan de dock producera, och nu släpps ytterligafe en snygg video som såklart fuktar våra smaklökar. Men kanske är det en önskedröm att någonsin få se spelet bli verklighet?
FZ-medlemmen Nioreh kanske sammafattade det hela bäst: “Det är ett projekt för projektets skull”. Vilket ju faktiskt är helt ok.

Ett annat team under TESRenewal-flaggan arbetar parallellt med att återskapa Oblivion med Skyrim-motorn. Det projektet heter såklart Skyblivion.

Tack till beersgarden för detta #nyhetstips!
@Arcadia: Det är inte samma människor som gör projekten. Skyblivion är ett lag, Skywind ett annat. Morrowblivion är ett klart spel och var gjort på stenåldern nån gång. Vi har portat över Skywind till den nya Skyrim motorn och den kommer nog stanna där.... 02/09 Kan inte Bethesda bara köpa upp studion och tjäna en kosing på pengarna under en remake? 04/07 De blir inte klara innan nästa Eldar Scrolls, och då är det tid att byta motor. :P 04/07 Jag inser att de säkert gör det här som en kul grej, men för mig som vill testa detta någon gång så hade jag önskat att de fokuserade på att göra klart en grej i taget. Å andra sidan kanske det inte är samma människor som gör båda? Och skulle de inte... 04/07 Som sagts tidigare finns det en överhängande risk att det inte blir färdiggjort, men det gav mig ändå hopp att de släppte ny trailer, så jag förhåller mig försiktigt optimistisk😊 03/07 Den teasern var det absolut minsta möjliga de kunnat göra. Utan varken riktig titel eller releasedatum/år. Skulle inte säga att det är på horisonten alls, likt (tom. ännu mindre än) Cyberpunk 2077 när det först avslöjades 2012, det var inte på horisonte... 03/07 Teasertrailern till The Elder Scrolls VI var ju bokstavligen talat en logga på horisonten ;) 03/07 Samma grupp, TESRenewal, de är dem som gör detta och Skyblivion, de höll också på med ett projekt kallat "Morroblivion", Morrowind i Oblivion. Det är fullt spelbart och mer eller mindre helt klart. Så det finns definitivt en god chans att det blir klart... 03/07 Precis. När ESVI kommer ut lär de byta motor igen, som de gjorde Skyrim släpptes. Sen tar det månag år att komma ikapp där de var med gamla motorn. Chansen att detta någonsin blir klart är ganska liten. 03/07 Som redan skrivet verka projekt som detta rinna ut i sanden tillslut, mest för att det är privatpersoner som sysslar med det på sin fritid och då kommer det dra ut på tiden. Göra om hela Morrowind i Skyrim-motorn är inget litet projekt, något som skulle... 03/07
Skicka en rättelse