Tim Sweeney klargör ny Epic-policy.

Shenmue III är tidsexklusivt på Epic Games Store, vilket gjorde att de sedan länge spikade Steam-koderna sköts fram ett år. Som plåster på såren lovade Yu Suzuki och kompani pengarna tillbaka för de som så önskade – kosing som nu visar sig komma från Epic Games tjocka plånbok.

I en färsk tweet klargör Epic-bossen Tim Sweeney att den här kostnaden inte kommer att drabba Ys Nets utvecklingsbudget. Epic Games kommer att täcka upp för de här kostnaderna.

Med tanke på Epic Games framfart är det inte orimligt att tänka sig ett liknande scenario framöver för crowdfundade spel. I en efterföljande tweet klargör Sweeney därför att Epic kommer "koordinera med kollegor i andra affärer för att säkerställa att koder blir tillgängliga".

Det, eller garantera återbetalningar.

Skicka en rättelse
@Luftman: Går ju dock betydligt fortare att fixa exklusivitet än att utveckla och testa funktioner som ska funka utan problem. 05/07 Med tanke på att folk är så pass upprörda som de är över att använda olika plattformar så skapar detta en ny marknad. Bland annat GOG har ju förstått det och satsar på en lösning. Konkurrens är av godo för oss konsumenter om man bara har lite tålamod. 04/07 Nja köper spel från andra butiker också, dock inte Steam p.g.a. att de tar 30% vilket många företag inte klarar av. Tänkte mest på hela EGS vs Steam när jag skrev min kommentsr och där väljer jag EGS. 04/07 jag har aldrig fattat hur man resonerar när man sätter tidsexklusivitet på uppföljare till spel, när spelen som kommit innan i en spelserie finns på multipla plattformar. Det är en sak om det är det första spelet man gör så att säga och man binder sig... 04/07 Du tillhör dock en minoritet angående både achivements, forum och recensioner. Svårnavigerad klient kan jag inte hålla med om, hur svårt är det att hitta det du vill ha eller bara komma åt den där ikonen du söker? Recensioner är inget som påverkar dig... 04/07 Det var mer en liknelse med bloat ware, sen att man behöver lära sig klienten för att kunna navigera säger ju allt om dess ux och design (vilket verkar vara något du inte förstår dig på). 04/07 Gog galaxy 2.0 är launcher för launcher typ, men dom har ju kört på "första versionen" ett tag nu och den har funkat jättebra tycker jag 🙂 Inget emot Epic som företag eller så, men deras launcher känns "ofärdig" på nått sätt tycker jag. 04/07 Jag vill iallafall ha en möjlighet att stänga av allt sånt.... Räcker att jag kan se achievments ingame. Och sen fattar jag inte varför folk vill se hur många timmar man spelat i ett spel. Sånt får jag fan ångest av,,,,, typ oj wow har jag spelat detta... 04/07 Jo jag håller med, men i slutändan är det pengarna i fickan som avgör, sämre launcher men mer pengar vid varje sålt ex. Och GoGs launcher är väl i princip en launcher för att launcha de andra luncherna i? Den startar väl andra launchers för att kunna... 04/07 Good faith eller inte, fler utvecklare/företag/whatever borde göra såhär,göra rätt för sig. Det är garanterat uträknat att detta tjänar dom pengar på i slutändan, men rätt ska vara rätt. Alldeles för många kommer undan med sån här skit utan konsekvenser... 04/07