23-åring åker in.

En domstol i USA har dömt 23-årige Austin Thompson till fängelse och böter för en serie DDoS-attacker mot spel och spelföretag under 2013 och 2014. Thompson döms till 27 månaders fängelse. Han ska också betala 95 000 dollar i ersättning till Daybreak Games (tidigare Sony Online Entertainment) för kostnader relaterade till attackerna.

23-åringen tillkännagav attackerna på Twitterkontot @DerpTrolling och postade sedan bilder på effekterna av dem. Attackerna gick ut på att överlasta företagens servrar, vilket gjorde dem oåtkomliga under några timmar. Förutom Daybreak drabbaades Battle.net, League of Legends och Dota 2, skriver Polygon.

Som mest kunde han ha dömts till 10 års fängelse och 250 000 dollar i böter.

Tack till Fezk för detta #nyhetstips!
Lugn ett par hekton nu. Det är inte som om han attackerade trafiksystemet, flyget, sjukhus eller dylikt med syfte att injaga fruktan. Han sänkte ett par spelföretags tjänster. Det är inte terrorism. Titta på det Al-Qaida och IS sysslar med. DET är terro... 05/07 Precis, terrorism härstammar från terror. Det handlar om rädsla. Det han gjorde var inte terrorism i någon bemärkelse. Han gjorde en Ddos attack mot ett par företag. Skadegörelse är det närmaste jag kan tänka mig, och han ska betala över $90k i "damages... 05/07 @Mirage: Threat != hot i den bemärkelsen du skriver. Det han gjorde var ett hot mot deras ekonomiska intressen inte hot att han skulle göra något mot dom, om dom t.ex inte gav han pengar. 05/07 Tycker att det är helt rätt. Det inte så att han av misstag genomförde detta, opsi vad gjorde jag nu? Det var ett planerat terroristangrepp. 04/07 Det blir en avbetalning där myndigheterna kommer att ta sin beskärda den av individens inkomst under en lång tid. Varje gång personen i fråga ser stora delar av sina intjänade slantar gå till att betala en enorm skuld som inte skänker någon form av njut... 04/07 Så är det. Attacken sker gentemot en infrastruktur som påverkar många miljoner människor. Det påverkar stabiliteten i människors vardag, likt andra terrordåd. Även om detta givetvis är lindrigare än att spränga på allmän plats. 04/07 Det är säkert en å annan som tänker att han kanske var lite dum som la ut bevis på webben som i sin tur såg till att han åkte fast... det ser dock mer ut som att han la ut sitt cv så han får ett bra it-jobb när han kommer ut vilket han säkert kommer lyc... 04/07 Fast han hotade ingen. Han hånade dem på Twitter. 04/07 Ett par spelservar som ägs av? Företag kanske? Och företag har personal, som arbete att hålla igång servrar? Om servrar blir hackade så gissningvis så tar man in extra personal för att få bort ddos attacken och få igång servrarna igen? Vilket kostar för... 04/07 Inte mer än rätt kan jag tycka. Visste folk inte innan att man inte ska göra på detta viset så gör dem de nu. 04/07
Skicka en rättelse